Een Voetnoot Invoegen In Word

Inhoudsopgave:

Een Voetnoot Invoegen In Word
Een Voetnoot Invoegen In Word

Video: Een Voetnoot Invoegen In Word

Video: Een Voetnoot Invoegen In Word
Video: Voetnoten maken in Word 2024, Mei
Anonim

Voetnoten zijn vaak vereist bij het ontwerpen van abstracts, cursusprojecten, diploma's en wetenschappelijke artikelen. Alle versies van Word hebben de mogelijkheid om uitleg en links naar de bron van de bronvermelding te geven.

Een voetnoot invoegen in Word
Een voetnoot invoegen in Word

instructies:

Stap 1

Voetnoten kunnen gewone en eindnoten zijn. In het laatste geval worden alle informatiebronnen en toelichtingen aan het einde van het document vermeld. Daarnaast kunnen voetnoten worden ontworpen voor de hele tekst (t/m) of afzonderlijk voor elke sectie. Voetnoten worden automatisch genummerd door het programma wanneer ze worden toegevoegd.

Stap 2

Als u een voetnoot in Word 2003 wilt toevoegen, klikt u in het menu Invoegen in de groep Verwijzing op de opdracht Voetnoot. Specificeer in het nieuwe venster het type voetnoot (normaal of einde) en de positie: onderaan de pagina of tekst, aan het einde van een document of sectie.

Stap 3

Selecteer in het gedeelte Opmaak het voetnootsymbool en het nummeringstype. Om de nummering van begin tot eind door het document te laten verlopen, vinkt u "Doorgaan" aan in de desbetreffende lijst. Als u voetnoten aan het einde van elke pagina of sectie wilt plaatsen, selecteert u het juiste item in de lijst Nummering. Voer in de regel "Begin met" de gewenste waarde in.

Stap 4

Klik op Invoegen. Onder aan de pagina verschijnt een verklarend tekstvak. Vul het in en ga verder met het typen van de hoofdtekst. Wanneer u een nieuwe voetnoot moet maken, gebruikt u opnieuw de opdracht Voetnoot in het menu Invoegen. Het serienummer wordt automatisch met één verhoogd. Wanneer een nieuwe voetnoot tussen de 1e en 2e wordt toegevoegd, krijgt deze nummer 2 en wordt de 2e link de 3e.

Stap 5

Als de links verkeerd genummerd zijn, zal het programma correcties voorstellen wanneer u het document opslaat. Accepteer uw correcties en sla uw document op.

Stap 6

In Word 2007 en 2020 bevinden de opdrachten Voetnoot invoegen, Eindnoot invoegen, Volgende voetnoot zich op het tabblad Verwijzingen. Bovendien kunt u in alle versies van deze editor de toetsen Ctrl + Alt + F gebruiken om voetnoten toe te voegen.

Aanbevolen: