Spelling Inschakelen

Inhoudsopgave:

Spelling Inschakelen
Spelling Inschakelen

Video: Spelling Inschakelen

Video: Spelling Inschakelen
Video: Английский алфавит и написание имен, адрес и электронная почта 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tekst is niemand veilig voor fouten en schrijffouten. Sommige programma's hebben een ingebouwde spellingcontrole. Om het in te schakelen, moet u verschillende stappen ondernemen.

Spelling inschakelen
Spelling inschakelen

instructies:

Stap 1

Om spellingcontrole in de Mozilla Firefox-browser in te schakelen, start u de browser en selecteert u het item "Extra" in de bovenste menubalk, klikt u op het item "Opties" in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Geavanceerd" en maak het minitabblad "Algemeen" actief. Stel in de groep "Bladeren door sites" de markering in het vak "Spelling controleren tijdens typen" in. Klik op de knop OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en het venster te sluiten.

Stap 2

Om spelling in de teksteditor Microsoft Office Word in te schakelen, start u de toepassing, klikt u op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en klikt u op de knop "Woordopties" in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Selecteer het gedeelte 'Spelling' aan de linkerkant.

Stap 3

Wanneer u naar de geselecteerde sectie gaat, zorg er dan voor dat in de groep "Bij het corrigeren van spelling in Word" een opsommingsteken staat in het veld "Spelling automatisch controleren". U kunt in dit venster ook aanvullende parameters instellen om de tekst te controleren. Wanneer alle wijzigingen zijn aangebracht, klikt u op de knop OK.

Stap 4

Tekst die in het document wordt ingevoerd, wordt automatisch gecontroleerd op fouten. Interpunctiefouten zijn standaard onderstreept met een groene kronkelige lijn en spelfouten zijn rood onderstreept. Om de spellingcontrole in de tekst handmatig te starten, gaat u naar het tabblad "Review" en klikt u op de knop "Spelling" in het gedeelte met dezelfde naam. U kunt ook de F7-toets gebruiken.

Stap 5

In Microsoft Office Excel worden de spellingsinstellingen op een vergelijkbare manier ingesteld, namelijk via de Office-knop en het dialoogvenster Excel-opties. Maar er is een verschil: in Excel-werkmappen wordt tekst niet automatisch gecontroleerd tijdens het typen, dus u moet dit proces zelf starten. Ga naar het tabblad "Review" en klik in het gedeelte "Spelling" met de linkermuisknop op de gelijknamige knop om de ingevoerde gegevens te controleren.

Aanbevolen: