Een Gebruiker Omleiden?

Inhoudsopgave:

Een Gebruiker Omleiden?
Een Gebruiker Omleiden?

Video: Een Gebruiker Omleiden?

Video: Een Gebruiker Omleiden?
Video: Hoe kan ik een gebruiker aan een dossier koppelen of ontkoppelen? 2024, Mei
Anonim

De basis van internetnavigatie zijn hyperlinks. Op hen gaan gebruikers van pagina naar pagina, van site naar site. Meestal is het de gebruiker die beslist wanneer de overstap wordt gemaakt. Soms moet u echter, na het uitvoeren van bepaalde acties op de pagina, de gebruiker automatisch omleiden naar een andere pagina op de site of zelfs naar een andere bron.

Een gebruiker omleiden
Een gebruiker omleiden

Het is nodig

  • - de mogelijkheid om sitescripts te bewerken;
  • - de mogelijkheid om.htaccess-bestanden te bewerken;
  • - de mogelijkheid om paginasjablonen te wijzigen;
  • - de mogelijkheid om de html-code van pagina's te wijzigen.

instructies:

Stap 1

Leid de gebruiker om naar een andere bron door een locatieveld toe te voegen aan de HTTP-responsheader van de server. Pas de scripts van het contentmanagementsysteem aan of configureer de server (bijvoorbeeld door de ModRewrite Apache-module te activeren en de juiste instructies toe te voegen aan het.htaccess-bestand) zodat het locatieveld waar nodig in de header aanwezig is.

De inhoud van het veld Locatie van de HTTP-antwoordheader van de server moet de absolute URI zijn van de bron waarnaar wordt omgeleid. In de meeste gevallen zullen user agents de gespecificeerde brongegevens onmiddellijk downloaden, zelfs als de serverresponscode aangeeft dat het bericht een hoofdtekst heeft. Bij het uitvoeren van een omleiding is het echter logisch om u te beperken tot het verzenden van alleen de antwoordheader met alleen het statusveld met de juiste code en het veld Locatie.

Selecteer een antwoordcode uit het bereik van waarden 301-303 volgens RFC2616. Vorm een minimale header en geef deze door aan de user-agent. In PHP kan de code voor het genereren van headers er bijvoorbeeld als volgt uitzien

koptekst ('HTTP / 1.0 303');

header ('Locatie:

Merk op dat wanneer u ModRewrite gebruikt, u ook de gewenste responscode kunt selecteren.

Stap 2

Leid de gebruiker om met behulp van de metatag met het http-equiv-kenmerk dat is ingesteld om te vernieuwen. Metatags worden toegevoegd aan de HEAD-sectie van het document. De inhoud van het content-attribuut van deze tag moet een tekenreeks zijn die bestaat uit een getal dat de vertraging (in seconden) voor het omleiden aangeeft en de URI van de doelbron (absoluut of relatief), gescheiden van het getal door een komma. Als u bijvoorbeeld een gebruiker 10 seconden na het laden van de pagina wilt omleiden, kunt u de volgende code gebruiken:

Een vergelijkbare techniek wordt vaak gebruikt om splash-pagina's te maken die verschijnen nadat een gebruiker bepaalde acties heeft uitgevoerd (bijvoorbeeld een postpagina nadat een forumantwoord is gepost).

Stap 3

Implementeer de omleiding met behulp van script aan de clientzijde. Gebruik de mogelijkheid om de locatie-eigenschappen van het venster en documentobjecten te wijzigen. Het eenvoudigste voorbeeld van HTML-code die een stukje JavaScript definieert dat is ingesloten in een document, kan er als volgt uitzien:

document.location = "https://codeguru.ru";

Het is raadzaam om deze omleidingsmethode te combineren met de methode die wordt beschreven in de tweede stap door de locatie-eigenschap in de timer-eventhandlerfunctie te wijzigen.

Aanbevolen: