Hoe Maak Je Een Link Op Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Link Op Het Bureaublad
Hoe Maak Je Een Link Op Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Link Op Het Bureaublad

Video: Hoe Maak Je Een Link Op Het Bureaublad
Video: Hoe maak je een snelkoppeling van een website naar je bureaublad 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen is het voor veelgebruikte sites handig om een link op het bureaublad te maken - een eenvoudige snelkoppeling waarop u kunt klikken om de betreffende pagina te openen. Terwijl moderne browsers ingebouwde tools hebben zoals Favorieten of een snelle toegangspagina, is het gemakkelijker om ze vanaf de desktop te starten als je een of twee van de meest gebruikte sites hebt.

Hoe maak je een link op het bureaublad
Hoe maak je een link op het bureaublad

instructies:

Stap 1

Start elke webbrowser - Opera, Firefox of Chrome - het maakt niet uit. Open de pagina waarnaar u wilt linken op uw bureaublad. Klik op de adresbalk en selecteer alle inhoud en klik met de rechtermuisknop. Er wordt een vervolgkeuzemenu geopend, waaruit u de regel "Kopiëren" selecteert. Hiermee wordt het adres van de pagina die u nodig hebt op het klembord opgeslagen.

Stap 2

Sluit of minimaliseer de browser. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad om een contextmenu te openen. Selecteer Nieuw en klik op het submenu Snelkoppeling. Er wordt een venster geopend voor het maken van een link, op de eerste pagina klikt u met de rechtermuisknop onder het opschrift "Geef de locatie van het object op" en selecteert u de regel "Plakken". Het websiteadres dat u eerder op het klembord heeft opgeslagen, verschijnt. Klik op de knop Volgende rechtsonder om door te gaan naar de volgende pagina voor het maken van links.

Stap 3

Typ een naam voor de nieuwe snelkoppeling in het vak onder Naam invoeren. Het kan elke combinatie van letters of cijfers zijn, u kunt niet alleen speciale tekens gebruiken, zoals "sterretje" of "pond". Klik op de knop "Voltooien" en er verschijnt een nieuw pictogram op uw bureaublad.

Stap 4

Dubbelklik met de linkermuisknop op de gemaakte snelkoppeling om te controleren of alles werkt zoals het hoort. Het blijft om dit pictogram op een speciale manier te markeren, dat wil zeggen, kies er een afbeelding voor om het gemakkelijker te kunnen vinden. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Klik met de linkermuisknop op het opschrift "Icoon wijzigen" en selecteer de juiste afbeelding. Klik vervolgens op OK om uw wijzigingen op te slaan en het eigenschappenvenster te sluiten.

Stap 5

Een andere manier om een koppeling op het bureaublad te maken, is door het sitepictogram uit de map Favorieten te slepen. Open het menu "Favorieten" in de browser en houd de linkermuisknop ingedrukt op de site waarvoor u een snelkoppeling wilt maken. Zonder de knop los te laten, sleept u het pictogram naar een lege plek op het bureaublad en laat u het vervolgens los. Pas vervolgens indien nodig het uiterlijk van het pictogram aan.

Aanbevolen: