Waarom De MTS-modem Geen 3G Ontvangt

Inhoudsopgave:

Waarom De MTS-modem Geen 3G Ontvangt
Waarom De MTS-modem Geen 3G Ontvangt

Video: Waarom De MTS-modem Geen 3G Ontvangt

Video: Waarom De MTS-modem Geen 3G Ontvangt
Video: Скорость 3G модема МТС (потоковое видео) 2024, Mei
Anonim

Het ontbreken van een 3G-signaal dat de USB-modem binnenkomt, kan verschillende redenen hebben. Sommige zijn gebaseerd op problemen die worden veroorzaakt door de modem zelf, zijn ontwerpkenmerken.

Waarom de MTS-modem geen 3G ontvangt
Waarom de MTS-modem geen 3G ontvangt

Locatie geografie

Als u merkt dat u bij het aansluiten van een USB-modem van MTS nooit een 3G-signaal krijgt, neem dan eerst contact op met de communicatiesalon of bel de helpdesk van de provider om te weten te komen of u een 3G-signaal in uw regio kunt ontvangen. Deze informatie kan ook worden verkregen op internet op de website van de provider, waar een kaart is van het gebied dat wordt bestreken door het 3G-netwerk.

Modeminstellingen

Als uw locatie geschikt is voor een optimale 3G-signaalontvangst, dan kunnen er meerdere problemen optreden. De eerste heeft te maken met het feit dat uw USB-modem helemaal niet is geconfigureerd om een 3G-signaal te ontvangen. Het tweede geval is gebaseerd op het feit dat vanwege een zwak ontvangstsignaal de modem opnieuw wordt geconfigureerd naar een netwerk met lage snelheid, waarvan het signaal veel sterker is. Deze opties zijn beschikbaar in de instellingen van het programma "Connect Manager". Open dit programma en ga naar het instellingengedeelte. Selecteer in deze sectie het item "Netwerk". Controleer welke optie is aangevinkt. Als u "EDGE / GPRS Only" of "3G Priority" hebt geselecteerd, wijzig dit dan in "3G Only". Sluit en open vervolgens het programma en maak opnieuw verbinding met het netwerk.

Als de optie "Alleen 3G" was geselecteerd in de modeminstellingen, betekent dit dat het probleem niet in de modeminstellingen ligt. Het eerste dat u in dit geval moet doen, is de modemstuurprogramma's opnieuw installeren. Open "Apparaatbeheer" via het venster "Deze computer". Selecteer uw USB-modem in de lijst met apparaten en klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op de knop "Stuurprogramma verwijderen". De wizard Hardware toevoegen/verwijderen leidt u door het proces. Controleer of alle modemgerelateerde stuurprogramma's zijn verwijderd. Meestal behoren meerdere apparaten in de lijst tot een USB-modem. Probeer de stuurprogramma's voor elk van hen te verwijderen. Zorg er ook voor dat u het Connect Manager-programma verwijdert. Open hiervoor het configuratiescherm van uw computer. Ga naar het gedeelte 'Programma's en onderdelen'. Zoek in de lijst met alle programma's het programma "Connect Manager" en klik op de knop "Verwijderen". De software-verwijderingsmanager wordt geopend, waarmee u de verwijderingsprocedure tot het einde kunt voltooien. Installeer daarna de modemstuurprogramma's opnieuw zoals eerder werd gedaan, evenals de toepassing zelf om verbinding te maken met het netwerk. Controleer de werkcapaciteit van het 3G-netwerk na alle uitgevoerde bewerkingen.

Aanbevolen: