Hoe De Ftp-map Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ftp-map Te Openen
Hoe De Ftp-map Te Openen

Video: Hoe De Ftp-map Te Openen

Video: Hoe De Ftp-map Te Openen
Video: FTP (File Transfer Protocol), SFTP, TFTP Explained. 2024, Mei
Anonim

FTP-servers hebben, net als lokale harde schijven, een mappenboom. U kunt naar de vereiste map op zo'n server gaan met behulp van een browser of een algemene bestandsbeheerder.

Hoe de ftp-map te openen
Hoe de ftp-map te openen

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot de FTP-server vanuit een browser, plaatst u de volgende regel in het adresveld: ftp: //ftp.server.domain Als u om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voert u deze in.

Stap 2

Om naar een map te gaan, beweegt u de muisaanwijzer ernaartoe en drukt u vervolgens op de linkerknop. Om een niveau hoger te gaan, klikt u op de twee stippen bovenaan de pagina. U kunt ook het volledige pad naar de map als volgt invoeren: ftp: //ftp.server.domain/pub/folder/anotherfolder/yetanotherfolder/.

Stap 3

Merk op dat u op de meeste FTP-servers alleen bestanden kunt downloaden van mappen die zich in de pub-map bevinden. Soms bieden servereigenaren speciale mappen waarin bestanden kunnen worden geüpload, maar browsers zijn hier niet geschikt voor.

Stap 4

Het is veel handiger om met FTP-servers te werken met bestandsbeheerders die deze functie hebben, bijvoorbeeld Midnight Commander (onder Linux) of FAR (onder Windows). In het tweede geval moet u mogelijk eerst een add-on installeren met de naam FTP. Selecteer in het programmamenu het item dat overeenkomt met de FTP-verbinding (de naam hangt af van het programma). Voer het serveradres in: ftp.server.domain In Midnight Commander ziet de regel die u in het veld invoert er iets anders uit: /!Ftp: ftp.server.domain.

Stap 5

Voer indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna kunt u naar verschillende servermappen navigeren alsof ze lokaal zijn, en ook bestanden kopiëren naar lokale mappen die in het aangrenzende paneel zijn geopend. Om de verbinding te verbreken, opent u een lokale map in het juiste paneel. Probeer geen bestanden van de server te verwijderen en plaats uw bestanden niet in niet-aangewezen mappen. Hoogstwaarschijnlijk zult u niet slagen. En als de servereigenaar een fout heeft gemaakt in de instellingen en u erin bent geslaagd om met de inhoud van de mappen te knoeien zonder toestemming van de beheerder, kunnen dergelijke acties worden gekwalificeerd als illegale toegang tot computerinformatie.

Aanbevolen: