Hoe U Uw Ftp . Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Ftp . Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Ftp . Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Ftp . Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Ftp . Kunt Achterhalen
Video: Webinar | FTP, hoe werkt dat? 2024, Mei
Anonim

FTP-servers worden gebruikt om gegevens op internet via een apart kanaal te uploaden en te downloaden. FTP wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het uploaden van websitebestanden naar een server en wordt aangeboden door hostingproviders. Om toegang te krijgen, moet u de juiste gegevens invoeren in het clientprogramma.

Hoe u uw ftp. kunt achterhalen
Hoe u uw ftp. kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Na registratie of aankoop van hosting worden de FTP-gegevens door de hostingprovider via e-mail gecommuniceerd en daarom moet u uw e-mailinbox controleren op een overeenkomstige melding. De gegevens voor toegang tot het protocol omvatten het serveradres, de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Stap 2

Als uw hostingprovider u de parameters voor uw FTP-account niet heeft gestuurd, kunt u deze vinden in het informatiegedeelte van het configuratiescherm van uw site. Ga naar het resourcebeheerpaneel door uw login en wachtwoord in te voeren voor toegang. Bestudeer in het linkerdeel van het venster de gepresenteerde informatie, die meestal gegevens bevat voor toegang tot het gegevensoverdrachtprotocol.

Stap 3

Als er geen details in het controlepaneel staan, neem dan contact op met de technische ondersteuning van uw hostingprovider voor verder overleg of het aanmaken van een nieuw FTP-account. De supportmedewerker is verplicht om u de benodigde gegevens te verstrekken om de verbinding tot stand te brengen.

Stap 4

Nadat u toegang hebt gekregen tot FTP, geeft u de ontvangen parameters op in het clientprogrammavenster. Onder de meest populaire hulpprogramma's kunnen we Cute FTP noemen, die geweldige functionaliteit heeft en de mogelijkheid biedt om met meerdere servers tegelijkertijd te werken. Ook de bestandsbeheerders Total Commander en Far ondersteunen het werk met het protocol.

Stap 5

Specificeer de parameters voor verbinding met de server met behulp van het corresponderende item in het menu van het geselecteerde hulpprogramma. Nadat u de instellingen hebt opgegeven, klikt u op "Verbinden" en wacht u op de verbinding met de server. Vervolgens ziet u de sitebestanden die op de server zijn opgeslagen. Om dit of dat document toe te voegen, gaat u naar de www of htdocs directory van de bron en verplaatst u de benodigde bestanden door het programmavenster.

Aanbevolen: