Hoe Ftp-sites Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Ftp-sites Te Openen
Hoe Ftp-sites Te Openen

Video: Hoe Ftp-sites Te Openen

Video: Hoe Ftp-sites Te Openen
Video: FTP (File Transfer Protocol), SFTP, TFTP Explained. 2024, Mei
Anonim

FTP is een populair protocol dat wordt gebruikt om gegevens via internet over te dragen. Het wordt vaak gebruikt voor het downloaden van verschillende bestanden, het distribueren van software en het openen van hosting voor het downloaden van gegevens. Afhankelijk van uw doel kan de FTP-server in verschillende programma's worden geopend.

Hoe ftp-sites te openen
Hoe ftp-sites te openen

instructies:

Stap 1

Als u een FTP-site wilt bezoeken, kunt u eenvoudig uw browser gebruiken. Het bladeren door de inhoud van dergelijke bronnen gaat op dezelfde manier als het bladeren door reguliere sites. Voer hiervoor een adres in van het formulier ftp: // site in de adresbalk van uw browser. Als u een login en wachtwoord moet invoeren om toegang te krijgen, verschijnen een overeenkomstige melding en velden voor het invoeren van gegevens in het programmavenster.

Stap 2

Als u een webmaster bent en toegang wilt tot uw hosting via FTP, kunt u gespecialiseerde programma's gebruiken. Een van de handigste toepassingen voor FTP-toegang is CuteFTP. Voor toegang tot een externe bestandsserver worden ook vaak de bestandsbeheerders Total Commander en Far gebruikt. Download en installeer het gewenste programma volgens de instructies op het scherm.

Stap 3

Voer het geïnstalleerde programma uit en ga naar de instellingen via het menu "Service" - "Opties". Voer in het juiste item uw servernaam, poort, gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens dienen na registratie door uw hostingprovider aan u te zijn verstrekt.

Stap 4

Maak verbinding met uw FTP-server met behulp van de juiste functie van het programma, die zich op de werkbalk of in het menu "Verbinding" - FTP-server bevindt. Als de verbinding succesvol is, ziet u de inhoud van uw site.

Stap 5

Als de verbinding met de server is mislukt, probeer dan de clientoptie "Passieve modus" te activeren. Dit item wordt op sommige servers gebruikt voor autorisatie.

Aanbevolen: