Hoe Software Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Software Op Een Computer Te Installeren
Hoe Software Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Software Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Software Op Een Computer Te Installeren
Video: Computer Fundamentals - Install Software in Windows 10 - How to Download Programs on Laptop Computer 2024, Mei
Anonim

Om de computer correct te laten werken, moet u naast het besturingssysteem ook stuurprogramma's en extra toepassingen installeren die bepaalde bewerkingen met bestanden uitvoeren. Dit proces wordt uitgevoerd door een speciale pakketbeheerder, die in de lijst met standaardprogramma's staat.

Hoe software op een computer te installeren
Hoe software op een computer te installeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toetsenbord;
  • - een muis of ander aanwijsapparaat;
  • - distributies van de software die u nodig heeft.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Neem een schijf waarop een programma of stuurprogramma is geschreven en plaats deze in het station. In de meeste gevallen hebben schijven met software een autorun-functie, dit is natuurlijk alleen relevant als u deze niet eerder hebt uitgeschakeld in de opstarteigenschappen van het besturingssysteem.

Stap 2

In de software-installatiewizard die wordt geopend, leest u de licentievoorwaarden en voert u de acties uit die nodig zijn voor een verdere correcte werking.

Stap 3

Als het startvenster voor de automatische installatie niet verschijnt, open dan de inhoud van de schijf via "Deze computer". Zoek vervolgens het installatiebestand van het programma, meestal heeft het de extensie.exe, installeer het programma volgens de vereisten van het menu dat verschijnt. Deze volgorde is ook relevant als de software op een willekeurig opslagmedium is vastgelegd.

Stap 4

Als u een stuurprogramma voor een specifiek apparaat moet installeren zonder bijbehorende software, selecteer dan het item "Hardware-installatie" in het menu "Configuratiescherm". Volg de systeemaanwijzingen.

Stap 5

Als u over nieuwe stuurprogrammaversies beschikt, selecteert u de optie om vanaf de opgegeven locatie te installeren. Als u niet over de benodigde software beschikt of deze verouderd is, laat de installatiewizard dan verbinding maken met het netwerk om nieuwe versies van stuurprogramma's op uw computer te zoeken en te installeren.

Stap 6

Gebruik het menu Programma's toevoegen of verwijderen in het Configuratiescherm. Selecteer het tabblad "Programma's installeren" en klik in het venster dat verschijnt op het installatiepictogram vanaf de media of vanaf de Microsoft-site.

Stap 7

Volg de verdere instructies in het dialoogvenster. Veel programma's en stuurprogramma's bieden een herstart van het systeem aan het einde van het installatieproces. U kunt het item "Later opnieuw opstarten" selecteren, als dat er is, maar in dit geval is de juiste werking van het systeem voordat het wordt gestart met de nieuwe parameters niet gegarandeerd.

Aanbevolen: