Hoe Linux Van Het Systeem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Van Het Systeem Te Verwijderen
Hoe Linux Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Linux Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Linux Van Het Systeem Te Verwijderen
Video: How to Remove Linux (Ubuntu) From Dual Boot in Windows 10 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om een ongebruikt besturingssysteem van uw computer te verwijderen. Als het gaat om het besturingssysteem van de Linux-familie, moet u de partitie configureren waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd.

Hoe linux van het systeem te verwijderen
Hoe linux van het systeem te verwijderen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Heel vaak wordt de lokale schijf waarop het Linux-besturingssysteem is geïnstalleerd, niet weergegeven in de standaard Windows-bestandsbeheerder. Dit is te wijten aan verschillende factoren. Open het configuratiescherm en selecteer het menu "Beheer". Ga naar Computerbeheer.

Stap 2

Open het item "Schijfbeheer", dat zich in het submenu "Opslagapparaten" bevindt. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van de lokale schijf waar het Linux-besturingssysteem zich bevindt. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Formaat". Stel het bestandssysteemtype van de partitie in en geef het label op. Bevestig het begin van het formatteren van de geselecteerde partitie en wacht tot dit proces is voltooid.

Stap 3

Als u geen toegang heeft tot het menu "Beheer", gebruik dan de opdrachtregel. Druk op de toetsencombinatie Win (Start) en R. Voer in het geopende venster het commando cmd in en druk op de Enter-toets. Wacht tot de Windows-opdrachtprompt wordt gestart. Voer de opdracht lijstpartitie in het venster dat verschijnt in. Ontdek de letter die door het systeem is toegewezen aan de lokale schijf waarop het Linux-systeem is geïnstalleerd. Typ de opdrachtindeling G: / ntfs en druk op de Enter-toets. Bevestig de start van het formatteren van de partitie door op de Y-toets te drukken.

Stap 4

Als geen van de bovenstaande methoden bij u past, installeer dan het Partition Manager-programma. Start uw computer of laptop opnieuw op en voer dit hulpprogramma uit. Selecteer in het menu Snel starten de optie Geavanceerde modus. Zoek in het menu dat verschijnt de gewenste sectie en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer "Formaat". Stel de opmaakopties voor deze lokale schijf in.

Stap 5

Selecteer FAT32- of NTFS-bestandssysteem. Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen en wacht tot het lopende proces is voltooid. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: