Hoe Codecs Van Het Systeem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Codecs Van Het Systeem Te Verwijderen
Hoe Codecs Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Codecs Van Het Systeem Te Verwijderen

Video: Hoe Codecs Van Het Systeem Te Verwijderen
Video: Cómo instalar y configurar K-Lite Codec Pack 2024, April
Anonim

Codecs in het besturingssysteem vervullen de functie van het afspelen van gecomprimeerde multimediabestanden door ze uit te pakken in het RAM van de computer. Om een bestand van een bepaald formaat af te spelen, moet de juiste codec aan het systeem worden toegevoegd. Het opnieuw installeren en verwijderen van codecs kan het probleem met het afspelen van media oplossen. Dus als u een codec moet verwijderen, gaat u als volgt te werk.

Hoe codecs van het systeem te verwijderen
Hoe codecs van het systeem te verwijderen

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Via het menu "Start -> Instellingen -> Configuratiescherm" (Start -> Instellingen -> Configuratiescherm) ga je naar de instellingen van je besturingssysteem. U ziet een venster met systeemhulpprogramma's die zijn ontworpen om het systeem te configureren. Volg dan de link "Geluiden en multimedia" (Geluiden en audioapparaten).

Stap 2

Er wordt een venster met de naam "Eigenschappen voor geluiden en audioapparaten" voor u geopend. Klik met de linkermuisknop op het tabblad Hardware. Er verschijnt een lijst met apparaten voor je. Afhankelijk van het type codecs dat moet worden verwijderd, selecteert u "Videocodecs" of "Audiocodecs" uit de lijst.

Stap 3

Nadat u het gewenste type codecs hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Eigenschappen" net eronder, waarna u naar het tabblad met dezelfde naam wordt geleid. Dit tabblad bevat een volledige lijst van alle codecs die op uw systeem zijn geïnstalleerd.

Stap 4

Zoek de codec die u wilt verwijderen op naam en verwijder deze door op de knop Verwijderen onder aan het venster te drukken.

Stap 5

Soms kan het voor een volledige en correcte verwijdering van de codec nodig zijn om de computer opnieuw op te starten. Als een dergelijke behoefte zich voordoet, zal het systeem u hiervan op de hoogte stellen via een pop-upvenster. Negeer deze meldingen niet, want als de codecs niet volledig worden verwijderd, kunnen er problemen optreden met het verder afspelen van multimediabestanden, ga er gewoon mee akkoord om opnieuw op te starten en de computer zal deze bewerking zelf uitvoeren. Ik zou willen opmerken dat er op dit moment een groot aantal applicaties is die specifiek zijn ontworpen voor het correct verwijderen van onnodige codecs.

Aanbevolen: