Welke Kalmerende Middelen Kun Je Drinken Tijdens De Zwangerschap?

Inhoudsopgave:

Welke Kalmerende Middelen Kun Je Drinken Tijdens De Zwangerschap?
Welke Kalmerende Middelen Kun Je Drinken Tijdens De Zwangerschap?

Video: Welke Kalmerende Middelen Kun Je Drinken Tijdens De Zwangerschap?

Video: Welke Kalmerende Middelen Kun Je Drinken Tijdens De Zwangerschap?
Video: Zwangerschap en alcoholgebruik 2024, Mei
Anonim

Zwangerschap gaat vaak gepaard met angst, verhoogde nervositeit en stemmingswisselingen. Er wordt aangenomen dat rustige wandelingen in de frisse lucht en ontspanning helpen om hiermee om te gaan, en in de meeste gevallen is dit waar. Maar er zijn ook situaties waarin de aanstaande moeder haar emotionele toestand gewoon niet onder controle kan houden. Is het in dergelijke gevallen mogelijk om sedativa te nemen en welke mogen tijdens de zwangerschap drinken?

https://vekzhivu.com/sites/default/files/u200/2013/12/nastojka
https://vekzhivu.com/sites/default/files/u200/2013/12/nastojka

instructies:

Stap 1

Alle medicijnen moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden. Deze regel is vooral belangrijk om te observeren in het eerste trimester, waarin het intensieve proces van de vorming van de organen en systemen van het kind plaatsvindt. Tijdens deze periode kan de aanstaande moeder kruidenthee als kalmerend middel gebruiken. Je kunt kamille, munt, citroenmelisse en meidoorn brouwen of kant-en-klare kruidenpreparaten kopen die kalmerend werken. U mag dergelijke sedativa echter niet misbruiken tijdens de zwangerschap: het is voldoende om één of twee kopjes kruidenthee per dag te drinken.

Stap 2

Essentiële oliën hebben goede verzachtende eigenschappen. Ze kunnen ook in het eerste trimester van de zwangerschap worden gebruikt, maar alleen als de vrouw geen allergieën en longaandoeningen heeft. Essentiële oliën voor aromatherapie moeten echter zorgvuldig worden gekozen: sommige geuren kunnen, in plaats van het verwachte kalmerende effect, de nervositeit alleen maar vergroten. Naald-, pepermunt-, sinaasappel-, citroen-, lavendel- en sandelhoutoliën worden beschouwd als universele essentiële oliën die een kalmerend effect hebben.

Stap 3

Motherwort of valeriaan kan als sedativa worden gebruikt vanaf 15-16 weken zwangerschap. Deze sedativa kunnen worden ingenomen als tabletten, infusies of afkooksels. Kruidenpreparaten zoals Novo-Passit en Persen zijn ook acceptabele kalmerende middelen tijdens de zwangerschap. Maar hoewel hun samenstelling alleen plantaardige ingrediënten bevat, kunt u deze sedativa tijdens de zwangerschap alleen drinken na overleg met een arts. Neem in geen geval een onafhankelijke beslissing ten gunste van dit of dat medicijn!

Stap 4

Tijdens de zwangerschap mag u geen kalmerende middelen van chemische oorsprong en krachtige medicijnen gebruiken. Het enige medicijn dat door zwangere vrouwen mag worden gebruikt om de emotionele achtergrond te normaliseren en verhoogde prikkelbaarheid te verlichten, is glycine. Het is een aminozuur dat een positief effect heeft op het zenuwstelsel. Glycine normaliseert de mentale toestand en reguleert de hersenactiviteit, waardoor slaperigheid, vermoeidheid, zwakte, slapeloosheid en verhoogde nerveuze prikkelbaarheid worden verlicht. Maar u kunt dit medicijn tijdens de zwangerschap alleen drinken zoals voorgeschreven door een arts, waarbij u zich strikt houdt aan de vastgestelde doseringen.

Aanbevolen: