Welke Tests Laten Een Zwangerschap Zonder Uitstel Zien?

Inhoudsopgave:

Welke Tests Laten Een Zwangerschap Zonder Uitstel Zien?
Welke Tests Laten Een Zwangerschap Zonder Uitstel Zien?

Video: Welke Tests Laten Een Zwangerschap Zonder Uitstel Zien?

Video: Welke Tests Laten Een Zwangerschap Zonder Uitstel Zien?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

De kwestie van het moederschap zal nooit zijn relevantie verliezen. Zelfs als vrouwen de kwestie van zwangerschap zorgvuldig benaderen, is het nieuws erover altijd onverwacht. Sommige dames kijken uit naar kritieke dagen, terwijl anderen juist tot de hemel bidden voor een zoete fles. Maar één ding hebben alle aanstaande meisjes gemeen: ongeduld. Het is voor dergelijke gevallen dat artsen en apothekers tests hebben bedacht die zwangerschap al vóór de vertraging aantonen.

Methoden voor het bepalen van zwangerschap
Methoden voor het bepalen van zwangerschap

Noodzakelijk

  • - thermometer;
  • - jettest;
  • - geld voor analyse in het laboratorium.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om zwangerschap te bepalen is met een temperatuurtest. Hiervoor heb je een gewone thermometer nodig. Aan het begin van de cyclus begin je de temperatuur in het rectum te meten en markeer je de punten op een notitieboekje. Verbind de punten. Op de grafiek heb je een temperatuurcurve. Als de zwangerschap heeft plaatsgevonden, zal de grafiek een stabiele temperatuurstijging laten zien in het bereik van 36, 8 - 37, 4. Als er geen zwangerschap is, zal de temperatuur 3 - 5 dagen voor het begin van de menstruatie langzaam maar hardnekkig afnemen tot 36, 0. Deze methode heeft slechts twee nadelen: als je ziek bent, is de betrouwbaarheid van de temperatuurstijging vanaf het begin van de zwangerschap zeer twijfelachtig. Het tweede nadeel: om deze test te gebruiken, is het noodzakelijk om meerdere cycli achter elkaar te controleren. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat uw lichaam reageert op de tweede fase van uw cyclus met een aanzienlijke temperatuurstijging.

Basaal temperatuurgedrag tijdens de zwangerschap
Basaal temperatuurgedrag tijdens de zwangerschap

Stap 2

De tweede manier is het gebruik van zeer gevoelige tests. Meestal omvatten deze inkjettests. Deze tests zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale voorwaarden. Het wordt aanbevolen om de test 's morgens na het ontwaken uit te voeren, door de dop te openen en de vezelachtige staaf onder de urinestraal te plaatsen. Het resultaat kan na 1 minuut worden beoordeeld. De verraderlijkheid van de methode ligt in het feit dat de vrouw de exacte datum van conceptie niet kent. Ze weet niet en na hoeveel dagen bevruchting het ei zich aan het baarmoederslijmvlies zal hechten, want pas nadat het in de baarmoederwand is ingebracht, begint het toekomstige embryo zijn eigen hormoon te produceren: humaan choriongonadotrofine. Normaal gesproken migreert de eicel binnen 7-10 dagen van de eileider naar de baarmoeder. Dus als je een cyclus van 28 dagen hebt en de eisprong vermoedelijk in het midden van de cyclus heeft plaatsgevonden, dan kan minimaal 14 + 7 dagen (voordat de eicel wordt bevestigd) = 21 dagen van de menstruatiecyclus worden beschouwd als een mogelijke eerste dag van de zwangerschap productie van hormonen. Maar! Houd er rekening mee dat alle apotheektests reageren op de concentratie van hCG in de urine en niet in het bloed. Dit betekent dat de concentratie van het hormoon in de urine meerdere malen lager is dan in het bloed. Tot op heden bepaalt de meest gevoelige apotheekinkjettest de concentratie van 10 mIU / ml hCG, en in deze hoeveelheid zal het hormoon 1-3 dagen vóór het begin van de verwachte kritieke dagen in de urine verschijnen.

Zwangerschapstest met hoge gevoeligheid
Zwangerschapstest met hoge gevoeligheid

Stap 3

De meest betrouwbare manier om meer te weten te komen over zwangerschap zelfs vóór het begin van een vertraging, is door bloed uit een ader te doneren aan een klinisch laboratorium. Bloed wordt 's ochtends op een lege maag afgenomen. Het laboratorium bepaalt het hCG-hormoon in een kwantitatief equivalent van 1 eenheid al na 6-10 dagen vanaf de dag van bevruchting. De normen voor het gehalte aan gonadotrofine en het tijdstip van zwangerschap staan in de tabel. Bij twijfelachtige resultaten moet de analyse na 2-3 dagen worden herhaald. Er is slechts één nadeel van de methode: de relatief hoge kosten, daarom raden artsen aan om deze analyse met een vertraging van 3-5 dagen uit te voeren om een vals-negatief resultaat te voorkomen.

Aanbevolen: