Foto's Retoucheren: Professionele Tips

Inhoudsopgave:

Foto's Retoucheren: Professionele Tips
Foto's Retoucheren: Professionele Tips

Video: Foto's Retoucheren: Professionele Tips

Video: Foto's Retoucheren: Professionele Tips
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Na het einde van een amateurfotosessie is het vaak nodig om foto's te retoucheren: om huidafwijkingen te verwijderen die onder andere omstandigheden door make-up worden gemaskeerd, om het resultaat van mislukte belichting te neutraliseren. Al deze taken kunnen worden uitgevoerd met behulp van Photoshop-tools.

Foto's retoucheren: professionele tips
Foto's retoucheren: professionele tips

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de te verwerken foto in een grafische editor. Hiervoor kun je in het menu Bestand het commando Openen vinden en gebruiken, je kunt je foto met de muis naar het Photoshop-venster slepen.

Stap 2

Maak een kopie van de laag waarop de bewerkte foto zich bevindt met de opdracht Dupliceren in het menu Laag. Dit geeft u de mogelijkheid om de mate van zichtbaarheid van de gesuperponeerde retouchering te wijzigen en bovendien, door de zichtbaarheid van de laag met de aangebrachte wijzigingen uit te schakelen, kunt u de gecorrigeerde afbeelding vergelijken met het origineel.

Stap 3

Corrigeer indien nodig de kleurbalans van de afbeelding. Om dit te doen, kunt u proberen de opdracht Automatische kleur uit de groep Aanpassing van het menu Afbeelding te gebruiken. Zoals altijd het geval is bij automatische instellingen, kan deze opdracht al dan niet acceptabele resultaten opleveren.

Als je de kleuren in de foto nog steeds niet mooi vindt, maak je de laatste actie ongedaan met de opdracht Ongedaan maken in het menu Bewerken en pas je de kleurbalans handmatig aan. Roep het instellingenvenster op met de opdracht Kleurbalans uit dezelfde groep Aanpassingen.

Stap 4

Gebruik de Clone Stamp Tool om kleine huidonvolkomenheden zoals krassen, ouderdomsvlekken en andere problemen te verwijderen. Selecteer een gebied van de huid zonder gebreken naast het bewerkte fragment van de foto. Klik erop met de linkermuisknop terwijl je de Alt-toets ingedrukt houdt. Beweeg de cursor over het defect dat u gaat retoucheren en klik erop met de muis.

Stap 5

Gebruik de filters Mediaan of Surface Blur om harde schaduwen en wallen onder de ogen te elimineren. Maak voordat u deze filters gebruikt een kopie van de laag waaruit u huidimperfecties heeft verwijderd en selecteer op deze kopie al het toepassingsgebied van het filter. Om dit te doen, schakelt u over naar de modus Snel masker met de Q-toets en schildert u over het filtergebied met het penseel.

Stap 6

Druk op de Q-toets om de Quick Mask-modus af te sluiten en keer de resulterende selectie om met de opdracht Omgekeerd uit het menu Selecteren. Pas een filter Oppervlaktevervaging uit de groep Vervagen van het menu Filter of Mediaan uit de groep Ruis van hetzelfde menu toe op de selectie. Stel de filterparameters op het oog in.

Stap 7

Door deze vervagingsverwerking ziet de huid in de foto eruit als plastic, maar dit kan worden gecorrigeerd door de transparantie van de laag met het toegepaste filter te verlagen. Om dit te doen, past u de parameter Dekking in het lagenpalet aan.

Stap 8

Sla de foto op in psd-indeling als u deze weer gaat bewerken. Om de foto te bekijken met conventionele beeldviewers, slaat u het bestand op in jpg-indeling met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: