PNG Invoegen In Een Frame

Inhoudsopgave:

PNG Invoegen In Een Frame
PNG Invoegen In Een Frame

Video: PNG Invoegen In Een Frame

Video: PNG Invoegen In Een Frame
Video: Как вставить фото в рамку в фотошопе | Отличие формата PNG от JPEG 2024, Mei
Anonim

PNG-gecomprimeerd digitaal beeldopslagformaat ondersteunt transparantie-overdracht. Hierdoor kunt u lege ruimtes in de afbeelding achterlaten om daar later een foto in te voegen. Zo worden de kant-en-klare fotolijsten bewaard.

PNG invoegen in een frame
PNG invoegen in een frame

Noodzakelijk

Gratis Gimp-software geïnstalleerd op uw computer, internet

instructies:

Stap 1

Download elk gewenst frame in png-formaat van internet. Als reactie op het verzoek "download een frame voor photoshop" of "download een png-frame", zal de zoekmachine een aanzienlijke lijst weergeven van bronnen die een dergelijke service bieden.

Stap 2

Start het Gimp-programma en kies Openen in het menu Bestand. U kunt het afbeeldingsbestand eenvoudig naar het afbeeldingseditorvenster slepen. Als u wilt dat png-bestanden altijd in Gimp worden geopend, klikt u met de rechtermuisknop op de framenaam en selecteert u "Openen met" in het contextmenu.

Stap 3

Klik vervolgens op "Selecteer een programma", klik op de hoek in het gedeelte "Andere programma's" en zoek het opstartbestand gimp-2.6.exe in de map ProgramFiles, de submap van Gimp. Vink het vakje "Gebruik het geselecteerde programma voor alle bestanden van dit type" aan en klik op OK.

Stap 4

Open de foto die je wilt inlijsten in Gimp. Gebruik hiervoor een van de in de eerste alinea beschreven methoden. Selecteer Zichtbaar kopiëren in het menu Bewerken. Ga naar het kadervenster en klik in het menu Bewerken op Plakken. Er verschijnt een zwevende selectie in de lagenlijst.

Stap 5

Roep het contextmenu ervoor op en selecteer "Laag maken". Sleep de gemaakte laag naar beneden, pak hem met de muis en verplaats hem onder het frame in het venster om met lagen te werken. De foto is ingelijst.

Stap 6

Als de ingevoegde foto niet in het kader past, activeer dan de laag door met de linkermuisknop op de naam te klikken. Selecteer in het paneel het gereedschap "Schaal", door met de linkermuisknop in het bewerkingsvenster te klikken, het dialoogvenster te openen en de hoeken van de laagselectie te slepen om deze te vergroten of te verkleinen. Om de wijziging proportioneel te maken, klikt u op het pictogram voor gebroken kettingschakels naast de afmetingen. Klik aan het einde van de procedure op "Wijzigen".

Stap 7

Sla de afbeelding op om later af te drukken of op het web te publiceren. Selecteer "Bestand" - "Opslaan als". Geef een naam zonder extensie. Geef het bestandstype op in de juiste sectie linksonder. Het is handiger om op te slaan in jpg-formaat, omdat het door veel apparaten wordt ondersteund voor het bekijken van digitale afbeeldingen. Geef de locatie van het opgeslagen bestand op. Klik op de knop Opslaan. Selecteer in het volgende venster "Exporteren" en vervolgens "Opslaan".

Aanbevolen: