Hoe De Opstarttijd Van Windows Te Verkorten

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstarttijd Van Windows Te Verkorten
Hoe De Opstarttijd Van Windows Te Verkorten

Video: Hoe De Opstarttijd Van Windows Te Verkorten

Video: Hoe De Opstarttijd Van Windows Te Verkorten
Video: How to Change Date and Time in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem is op miljoenen computers geïnstalleerd. Als het goed is geconfigureerd, is Windows echt een plezier om mee te werken. Na verloop van tijd begint de gebruiker te merken dat de computer niet alleen langzamer is geworden, maar ook langer opstart dan normaal.

Hoe de opstarttijd van Windows te verkorten
Hoe de opstarttijd van Windows te verkorten

instructies:

Stap 1

Windows dat zojuist op uw computer is geïnstalleerd, werkt meestal verrassend snel. Na enige tijd stapelen zich echter veranderingen op, die de prestaties aanzienlijk vertragen. Als uw computer langzamer begint te werken, controleer dan op schijffragmentatie: Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie.

Stap 2

Voer het defragmentatieprogramma uit. Selecteer de schijf die u wilt controleren, klik op de knop "Analyseren". Als uit de controle blijkt dat de schijf moet worden gedefragmenteerd, klikt u op de knop Defragmenteren. Na defragmentatie begint de computer op te starten en sneller te werken.

Stap 3

Er is nog een belangrijke reden voor de vertraging van het opstarten en de computerprestaties. Bij het installeren van nieuwe programma's proberen velen van hen zichzelf te registreren in autorun, zonder de gebruiker te vragen of hij het nodig heeft of niet. Wanneer de computer wordt ingeschakeld, beginnen al deze programma's te laden, waardoor de opstarttijd van het systeem toeneemt.

Stap 4

U kunt de opstartlijst bewerken met het Everest-programma (Aida 64). Dit is een heel handig programma waarmee je veel parameters van je computer kunt controleren. Start het programma, open het tabblad "Programma's - Opstarten". Selecteer en verwijder onnodige programma's uit de opstartlijst.

Stap 5

Om de opstartlijst te bewerken, kunt u ook het standaardhulpprogramma van het Windows-besturingssysteem gebruiken. Open: "Start - Uitvoeren" ("Zoeken" in Windows 7), voer het commando msconfig in. Klik OK. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Opstarten" en verwijder de vogels uit de programma's die u niet nodig hebt. Klik nogmaals op OK.

Stap 6

De prestaties van de computer, inclusief de snelheid waarmee deze opstart, worden ook beïnvloed door de services die worden gestart wanneer de computer opstart. Velen van hen worden nooit gebruikt, sommige zijn gewoon gevaarlijk - bijvoorbeeld "Remote Registry". Dergelijke services moeten worden uitgeschakeld: "Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services". Selecteer de service die u wilt stoppen, dubbelklik erop. Klik op de knop Stoppen. Selecteer vervolgens Disabled in het Service Startup Menu (Startup Type). Zoek op internet naar een lijst met services die kunnen worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: