Hoe U Uw Computerhardware Kunt Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computerhardware Kunt Identificeren
Hoe U Uw Computerhardware Kunt Identificeren

Video: Hoe U Uw Computerhardware Kunt Identificeren

Video: Hoe U Uw Computerhardware Kunt Identificeren
Video: How to Become a Hardware Engineer - All you need to know 2024, Mei
Anonim

Gebruikers worden vaak geconfronteerd met situaties waarin ze het model moeten bepalen van een bepaalde apparatuur die in een personal computer is geïnstalleerd. Voor deze procedure is in de regel geen extra software nodig.

Hoe u uw computerhardware kunt identificeren
Hoe u uw computerhardware kunt identificeren

Noodzakelijk

  • - Spectiteit;
  • - Sam Drivers.

instructies:

Stap 1

Kijk eerst naar de hardwarenaam in Apparaatbeheer. Deze methode werkt alleen als alle benodigde stuurprogramma's op de pc zijn geïnstalleerd. Open het startmenu.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het menu "Apparaatbeheer" door met de linkermuisknop op de gelijknamige link te klikken.

Stap 3

Vouw de gewenste apparaatcategorie uit, bijvoorbeeld Beeldschermadapters. Ontdek de naam van de benodigde apparatuur. Bekijk de modelnamen van andere apparaten op dezelfde manier.

Stap 4

Het voor de hand liggende nadeel van deze methode is dat u het apparaatmodel niet kunt bepalen voordat u de stuurprogramma's installeert. Meestal is het hiervoor dat ze in eerste instantie de naam van de apparatuur te weten komen. Installeer het Speccy-programma. Dit is een gratis analoog van de krachtige analysator Everest.

Stap 5

Start de opgegeven toepassing. Wacht terwijl het informatie verzamelt over aangesloten apparaten. Vouw het gewenste tabblad uit, bijvoorbeeld Grafische apparaten. Noteer het model van de videokaart of andere apparatuur die je nodig hebt.

Stap 6

Als alle pogingen om het apparaatmodel programmatisch te achterhalen tevergeefs waren, gebruik dan het automatische stuurprogramma-updateprogramma. Download de Sam Drivers-app en installeer deze.

Stap 7

Open dit programma door dia-drv.exe uit te voeren. Na het voltooien van de analyse van beschikbare apparaten, krijgt u een lijst met stuurprogramma's die kunnen worden bijgewerkt. Volg de procedure voor het installeren van nieuwe bestanden. In dit geval kunt u het beste in eerste instantie de minimale set stuurprogramma's selecteren. Installeer de stabiele versie van de software nadat u het exacte model van het apparaat hebt gevonden.

Stap 8

Nadat het is voltooid, start u uw computer opnieuw op. Gebruik het menu Apparaatbeheer of de Speccy-toepassing om het model van de vereiste hardware te bepalen.

Aanbevolen: