Hoe Hardware Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Hardware Te Bekijken
Hoe Hardware Te Bekijken

Video: Hoe Hardware Te Bekijken

Video: Hoe Hardware Te Bekijken
Video: Hoe angst ons brein programmeert - Pieter Stuurman en Eddie Tjon Fo 2024, Mei
Anonim

Als u geïnteresseerd bent in de componenten van uw systeemeenheid, is het helemaal niet nodig om meteen een schroevendraaier te pakken en de schroeven aan de achterkant van de behuizing los te draaien. U kunt zich vertrouwd maken met de interne structuur van uw pc met behulp van speciale programma's en met het Windows-besturingssysteem.

Hoe hardware te bekijken
Hoe hardware te bekijken

Noodzakelijk

  • Software:
  • - DirectX Diagnostisch Hulpmiddel;
  • - Everest Ultimate Edition-hulpprogramma.

instructies:

Stap 1

De DirectX Diagnostic Tool wordt geleverd met het Windows-besturingssysteem. Hiermee kunt u de kenmerken achterhalen van een deel van de apparaten die zich in de systeemeenheid bevinden, bijvoorbeeld belangrijke gegevens zoals het type en de prestaties van de processor, RAM.

Stap 2

Om DirectX te starten, opent u het menu Start en selecteert u Uitvoeren in de weergegeven lijst. Typ in het tekstvak Openen de opdracht dxdiag zonder aanhalingstekens en klik op OK.

Stap 3

U ziet het venster DirectX Diagnostic Tool. Op het tabblad "Systeem" vindt u de naam van het besturingssysteem, de kenmerken van de processor en de totale hoeveelheid geïnstalleerd RAM-geheugen.

Stap 4

Als de informatie die u met dit hulpprogramma hebt ontvangen niet genoeg voor u was, moet u zich wenden tot speciale programma's die, wanneer ze worden gestart, het hele systeem scannen en een volledig rapport geven. Deze programma's bevatten het hulpprogramma Everest Ultimate Edition.

Stap 5

Na het starten van dit programma zal er een systeemscan plaatsvinden. Om gedetailleerde informatie over elk apparaat in de systeemeenheid te bekijken, klikt u op de betreffende sectie. Om een lijst van alle apparaten in het systeem te bekijken, klikt u op het gedeelte "Computer" in het linkergedeelte van het programmavenster en selecteert u "Samenvattingsinformatie". De resultaten worden in het rechterdeel van het programmavenster geladen: hier vindt u de naam van het moederbord, de processor, het RAM-geheugen, de videoprocessor, de harde schijf en andere apparaten.

Stap 6

Als u meer gedetailleerde informatie over elk apparaat wilt zien, inclusief het serienummer van het bord en de fabricagedatum, moet u de juiste sectie aan de linkerkant van het programmavenster selecteren:

- selecteer voor het moederbord het gedeelte "Moederbord" en open vervolgens het item "Moederbord";

- voor de processor - sectie "Moederbord" - item "CPU";

- voor RAM - sectie "Systeembord" - item "Geheugen";

- voor een audioapparaat - sectie "Multimedia";

- voor videoapparaten - sectie "Beeldscherm";

- voor harde schijven - sectie "Gegevensopslag".

Stap 7

Als gevolg hiervan kan, na alle resultaten van de computerscan te hebben bekeken, het gewenste resultaat op de harde schijf worden opgeslagen of worden afgedrukt. Het rapport wordt standaard opgeslagen als een html-bestand, waardoor u het op elke computer, inclusief een laptop, kunt bekijken.

Aanbevolen: