Waarom De Computer Usb Niet Ziet

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Usb Niet Ziet
Waarom De Computer Usb Niet Ziet

Video: Waarom De Computer Usb Niet Ziet

Video: Waarom De Computer Usb Niet Ziet
Video: USB-apparaat werkt niet in Windows 10 2024, April
Anonim

Standaard detecteert het Windows-besturingssysteem automatisch plug-in USB-drives. Als de computer stopt met het weergeven van de inhoud van het gewenste apparaat, duidt dit op een bepaald probleem, dat te maken kan hebben met zowel software- als hardwarecomponenten van het systeem.

Waarom de computer usb niet ziet
Waarom de computer usb niet ziet

instructies:

Stap 1

Sluit de flashdrive aan op uw computer en ga naar het beheerprogramma voor aangesloten apparaten. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het menu-item "Start" - "Computer" en selecteert u het gedeelte "Eigenschappen". Klik in het venster dat verschijnt op de link "Apparaatbeheer". Als de flashdrive niet in het systeem wordt gedetecteerd en op geen enkele manier in dit venster wordt weergegeven, is deze waarschijnlijk defect.

Stap 2

Probeer het opslagmedium op een andere computer aan te sluiten of steek een andere flashdrive in de USB-poort. Als een andere gegevensdrager in uw systeem wordt gedetecteerd, ligt het probleem in een storing van het apparaat, die niet is gedetecteerd.

Stap 3

Controleer de instellingen van dit apparaat wanneer u een telefoon, speler of tablet aansluit op een computer. Het is waarschijnlijk dat de parameters eenvoudigweg niet het type verbinding aangeven dat kan worden geselecteerd in het overeenkomstige item in het menu. Als u het apparaat met een kabel aansluit, controleer dan of het beschadigd is en of het goed in de poort van de computer past.

Stap 4

Als het medium volledig functioneel is, probeer het dan op een andere USB-poort van uw computer aan te sluiten. Moderne systemen hebben in de regel meerdere gaten voor het aansluiten van apparaten.

Stap 5

Als u een nieuw aangeschafte computer gebruikt en er nog nooit een flashstation op heeft aangesloten, controleer dan of de vereiste USB-stuurprogramma's aanwezig zijn. Ga hiervoor naar "Apparaatbeheer" en zoek naar het item "USB-controllers". Als dit menu ontbreekt of is gemarkeerd in geel en een uitroepteken, dubbelklik dan met de linkermuisknop in het gedeelte "Andere apparaten" - "USB-controllers" en selecteer "Stuurprogramma bijwerken". Na de procedure start u de computer opnieuw op en probeert u opnieuw het opslagmedium in de USB-sleuf van de computer te plaatsen.

Stap 6

Als de flashdrive nog steeds niet wordt gedetecteerd, moet u het bestand "INFCACHE.1" verwijderen. Ga hiervoor naar de map Windows - System32 - DriverStore van de harde schijf C en selecteer het juiste document om te verwijderen.

Aanbevolen: