Een Gezicht Retoucheren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Gezicht Retoucheren In Photoshop
Een Gezicht Retoucheren In Photoshop

Video: Een Gezicht Retoucheren In Photoshop

Video: Een Gezicht Retoucheren In Photoshop
Video: Zo kun je gemakkelijk huid RETOUCHEREN in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met behulp van de grafische editor Adobe Photoshop kun je onvolkomenheden in je figuur elimineren en gezichtskenmerken in een foto veranderen. Een radicale verandering van uiterlijk is zelden nodig - meestal is het voldoende om de foto te retoucheren zodat u deze met trots aan iedereen kunt laten zien.

Een gezicht retoucheren in Photoshop
Een gezicht retoucheren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto en kopieer deze naar een nieuwe laag door de opdracht Laag via kopiëren te kiezen in het menu Laag. Dit moet worden gedaan om de hoofdafbeelding niet te beschadigen met verschillende manipulaties.

Stap 2

Gebruik het gereedschap Retoucheerpenseel ("Repareerpenseel") uit gereedschapsgroep J om de huidonvolkomenheden te herstellen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop met de toets alt="Afbeelding" op de gezonde huid naast de problematische. De tool identificeert de gemarkeerde tekening als referentie. Klik dan op het defect. Het gebied wordt vervangen door een referentiepatroon, d.w.z. afbeelding van een gezonde huid.

Stap 3

Kies een tekening voor een monster zodat deze niet te veel afwijkt van het probleemgebied in kleur en licht. Verwerk de hele afbeelding op deze manier.

Stap 4

Dupliceer de afbeelding op een nieuwe laag. Kies uit het filtermenu de optie Uitvloeien. Met behulp van de tools van dit programma verander je de gelaatstrekken van het model. Om in te zoomen op de afbeelding, gebruik Zoom ("Loupe"), om weg te gaan - hetzelfde hulpmiddel terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 5

Gebruik het handje om de foto te verplaatsen. Om te voorkomen dat afbeeldingsdetails tijdens de correctie worden beschadigd, kunt u ze afdekken met de Freeze Mask Tool. U kunt de per ongeluk aangebrachte bescherming verwijderen met de Thaw Mask Tool.

Stap 6

Als u bijvoorbeeld de vorm of grootte van de neus wilt veranderen, schilder dan over de wangen, ogen en het gebied tussen neus en mond. Als u uw ogen vergroot, breng dan bescherming aan op de bovenste en onderste oogleden, enz. Stel aan de rechterkant, op de eigenschappenbalk, de maskerparameters in - penseelgrootte, hardheid en dichtheid (dichtheid en druk). Hoe hoger de waarde van de laatste twee parameters, hoe sterker de bescherming.

Stap 7

Selecteer de Bloat Tool om de ogen te vergroten of de lippen voller te maken. Verlaag de stijfheid en dichtheid tot 20 procent, zodat het gereedschap niet te hard is. Kies een borsteldiameter die groter is dan het deel dat u wilt vergroten. Beweeg de cursor over het object en klik met de linkermuisknop.

Stap 8

Gebruik de Pucker Tool om wat details, zoals de neus, te verminderen. Stel de penseelparameters hetzelfde in als voor de Bloat Tool. Klik maximaal twee keer op de neusbrug en op de vleugels van de neus, anders wordt de afstelling te grof.

Stap 9

Tool Push Left Tool ("Pixel Shift") kan zowel dienen om de grootte van het fragment te vergroten als te verkleinen. Als je een element tegen de klok in omcirkelt, neemt het af, als je het met de klok mee omcirkelt, neemt het toe. Met zijn hulp is het handig om bijvoorbeeld de vorm van de wenkbrauwen te veranderen. Om ze omhoog te brengen, beweegt u de cursor onder de wenkbrauwen van links naar rechts.

Stap 10

Op dezelfde manier kun je de vorm van de ogen veranderen, ze op een kat laten lijken. Til de buitenste ooghoeken op door van links naar rechts te vegen. Als je de hoeken van je lippen optilt, krijg je een lachend gezicht, enz.

Stap 11

Om een mislukte actie ongedaan te maken, klikt u op de knop Reconstrueren. Gebruik Alles herstellen om alle wijzigingen ongedaan te maken.

Aanbevolen: