Hoe Te Retoucheren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Retoucheren In Photoshop
Hoe Te Retoucheren In Photoshop

Video: Hoe Te Retoucheren In Photoshop

Video: Hoe Te Retoucheren In Photoshop
Video: Zo kun je gemakkelijk huid RETOUCHEREN in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Evalueer de hele afbeelding voordat u begint met retoucheren. Bepaal of de witbalans correct is en voer algemene kleurcorrectie uit. Werk met de achtergrond, verwijder onnodige items. Analyseer de contouren van de figuur, haar, plooien op kleding - misschien moeten sommige contouren worden gladgestreken. Snijd de afbeelding bij.

Retoucheren kan een foto van een persoon verfraaien
Retoucheren kan een foto van een persoon verfraaien

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik de gereedschappen Retoucheerpenseel, Retoucheerpenseel vlek en Patch om onzuiverheden op de huid te herstellen. De eerste twee zijn ontworpen om kleine defecten te elimineren - puistjes, moedervlekken, kleine rimpels. De pleister wordt gebruikt om grotere gebieden zoals wallen onder de ogen of grote en diepe rimpels te corrigeren.

Stap 2

Om uw wijzigingen op elk moment ongedaan te kunnen maken, maakt u een nieuwe lege laag wanneer u met herstelpenselen werkt. Selecteer in de penseelinstellingen "Alle lagen". Retoucheren zal nauwkeuriger zijn als u de mengmodus van het penseel "Scherm" kiest. Dit zal het programma vertellen om alleen donkere pixels te veranderen. Gebruik bij het verwerken van lichte defecten de overvloeimodus "Branden". Als u klaar bent, verlaagt u de dekking van de aanpassingslaag om de originele huidtextuur enigszins naar voren te brengen.

Stap 3

Maak een kopie van de basislaag voordat u de tool Patch gebruikt. Selecteer het keuzerondje Bron in de optiebalk. Maak meerdere selecties tegelijk om verschillende defecten te elimineren, dit zal het werk versnellen. Begin altijd met het maken van een nieuwe selectie buiten de huidige. Als je als resultaat van het werk van het gereedschap de rand van de "Patches" ziet, maak dan een selectie met het gereedschap "Lasso" met een doezelstraal van 2-3 pixels. Activeer vervolgens de Patch en sleep de selectie.

Stap 4

De persoon in het portret ziet er veel aantrekkelijker uit als je expressiviteit en diepte aan zijn ogen toevoegt. Het is noodzakelijk om rode strepen te verwijderen, eiwitten lichter te maken, de kleur van de iris en wimpers te benadrukken. Bij de behandeling van de ogen moet u zeer voorzichtig te werk gaan. Zorg ervoor dat de vorm niet wordt verstoord door slordig klonen. Overmatige verlichting van eiwitten kan de ogen er levenloos uit laten zien. Kijk eens goed naar de verlichting. Het lichtste deel van de iris is altijd het tegenovergestelde van de lichtbron.

Stap 5

Zoom in en voeg een nieuwe laag toe. Gebruik het gereedschap Kloonstempel in Alle lagen om de rode strepen te verwijderen. Met hetzelfde hulpmiddel kunt u schittering van de iris van de ogen verwijderen. Gebruik de opdracht Niveaus om eiwitten lichter te maken. Verplaats de middentoonschuifregelaar naar links. Keer het laagmasker om (sneltoets Ctrl + I) en schilder in het wit van de ogen met een kleine witte borstel met harde randen.

Stap 6

Voeg een curven aanpassingslaag toe. Stel de Overvloeimodus in op Lineaire dimmer en verlaag de ondoorzichtigheid tot ongeveer 70%. U hoeft de vorm van de curve niet te wijzigen. Keer het laagmasker om (Ctrl + I) en schilder over de iris met een kleine harde borstel van witte kleur. Pas het filter Gaussiaans vervagen toe om de getekende lijn te verzachten. Trek op dezelfde laag voorzichtig de wenkbrauwen. Ze zullen er volumineuzer uitzien.

Stap 7

Gebruik de Lasso-tool om beide ogen te selecteren. Kopieer de selectie naar een nieuwe laag (sneltoets Ctrl + J). Selecteer de laagmengmodus "Vermenigvuldigen" en, terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt, klik op het pictogram "Laagmasker toevoegen" onder aan het palet Lagen. Neem een witte borstel met harde randen en strijk zachtjes over de wimpers op het laagmasker. Het borsteltje moet zo groot zijn dat het past bij de individuele wimpers. Pas de dekking van de laag aan.

Stap 8

Om de tanden witter te maken, selecteert u ze met het gereedschap Lasso met een doezelstraal van 1 pixel. Maak een aanpassingslaag Niveaus en verplaats de schuifregelaar Middentonen naar links. Let bij het verwerken van lippen op de symmetrie en helderheid van de contouren. Verzacht natuurlijke liprimpels, maar verwijder ze niet volledig. Om de lippen een wetlook te geven, selecteer je ze met een Lasso met een straal van 3 px doezelen en kopiëren naar een nieuwe laag. Gebruik het filter "Imitatie" - "Cellofaanverpakking". Experimenteer met de opties en verlaag de dekking van de laag.

Stap 9

Wanneer je haar behandelt met de Stamp tool, verwijder dan de openingen tussen de strengen en verwijder het haar dat uit het haar is gekomen. Om de kleur te benadrukken, voegt u een nieuwe laag toe met de Overvloeimodus "Zacht licht". Maak een kleurstaal met het gereedschap Pipet. Borstel je haar in de richting van zijn natuurlijke groei. Om je haar volume te geven, behandel je tijdens het kleuren meerdere lokken met een lichtere en donkerdere tint. Om de streken te verzachten, gebruikt u het filter Gaussiaans vervagen met een grote straal en verlaagt u de dekking van de laag.

Stap 10

Om het spel van licht op het haar te accentueren, creëert u een neutrale laag "Highlight Base". Om dit te doen, houdt u de toets alt="Afbeelding" ingedrukt en klikt u op het pictogram "Laag toevoegen". Selecteer in het geopende venster de overvloeimodus "Color Dodge" en vink het vakje "Vul met neutrale kleur (zwart)" aan. Neem een zeer grote zachte borstel en borstel rond de highlights van het haar. Om de schaduwen te verwerken, maak je een laag met de Overvloeimodus "Brandbasis" met een vulling van wit. Gebruik een zwarte borstel om over de gearceerde gebieden te schilderen. Verlaag de dekking van de gemaakte lagen.

Stap 11

Gebruik het filter Uitvloeien om de vorm van het model te verbeteren. Selecteer het gewenste fragment voordat u het toepast. Werk voorzichtig met het gereedschap Verdraaien met een groot penseel en lage instellingen voor Dichtheid en Penseeldruk. Hierdoor blijft de textuur van de opname behouden.

Aanbevolen: