Waarom Games Langzamer Gaan

Inhoudsopgave:

Waarom Games Langzamer Gaan
Waarom Games Langzamer Gaan

Video: Waarom Games Langzamer Gaan

Video: Waarom Games Langzamer Gaan
Video: (deel 2) VEEL GELD VERDIENEN u0026 SPAREN VOOR EEN WAPEN! | GTA 5 Roleplay (TDA) 2024, Mei
Anonim

De redenen voor de remming van spelprogramma's kunnen heel verschillend zijn. In de regel wordt dit probleem geassocieerd met onvoldoende computerprestaties of incompatibiliteit van het spel.

Waarom games langzamer gaan
Waarom games langzamer gaan

Technische redenen:

Om te begrijpen waarom dit of dat computerspel vertraagt, is het allereerst noodzakelijk om te weten welke bronnen van een personal computer of laptop het gebruikt. Als de game op een schijf is gekocht, staan de minimale systeemvereisten voor deze game altijd op de achterkant van de schijf. Om deze instellingen te vergelijken met die van uw computer, kijkt u bij de systeemeigenschappen in het configuratiescherm van uw besturingssysteem.

De belangrijkste parameters die de prestaties van een computer beïnvloeden, zijn de kloksnelheid van de processor, de hoeveelheid RAM en de parameters van de videokaart, waaronder het model en de geheugengrootte. Als het spel vertraagt, kun je in de regel door de minimale vereisten van het spel te vergelijken met de eigenschappen van je computer meteen begrijpen wat er precies ontbreekt. Als dit niet meteen duidelijk is, is het algoritme als volgt. Als het spel een goede beeldkwaliteit en detail impliceert, kun je de kwaliteit van de graphics verminderen en controleren hoe de snelheid van het spel verandert. In het geval dat er niets is veranderd, kunnen we ervan uitgaan dat de reden voor de vertraging van het spel niet in de videokaart zit.

Het blijft om aan te nemen dat ofwel het RAM-geheugen niet genoeg is, of de processorfrequentie. Aangezien u de processorfrequentie niet kunt "twekken", is de enige mogelijke uitweg het kopen van een andere RAM-module als het moederbord van uw computer daarvoor vrije slots heeft. Het is belangrijk op te merken dat de processor meerdere kernen heeft, elk met een bepaalde kloksnelheid. In dit geval moeten de minimale systeemvereisten van het spel in termen van processorfrequentie samenvallen met de klokfrequentie van één processorkern, dat wil zeggen dat u de frequenties van alle kernen niet bij elkaar optelt om de processorfrequentie te bepalen.

Grafische kaart problemen

Dus als je nog steeds merkt dat het spel niet meer langzamer gaat als de speldetails worden verminderd, dan ligt het probleem in de lage prestaties van de videokaart. Vergelijk de videokaartvereisten van het spel met je videokaart: geheugengrootte en model. Als er voldoende geheugen is, is het model van de videokaart zelf misschien al verouderd.

OS-incompatibiliteitsproblemen

Een ander probleem van het vertragen van een computerspel kan zijn incompatibiliteit met de bitness van het besturingssysteem. Deze reden wordt merkbaar als u een 64-bits besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Het feit is dat niet alle games zijn geoptimaliseerd om te werken in een besturingssysteem met een bepaalde bitdiepte, dus je moet hier ook op letten.

Aanbevolen: