Hoe De Afspeelsnelheid Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Afspeelsnelheid Te Verlagen?
Hoe De Afspeelsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Afspeelsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Afspeelsnelheid Te Verlagen?
Video: Hoe Splits je een Beeldscherm en pas je de Snelheid van een Video aan 2024, Mei
Anonim

Het verlagen van de afspeelsnelheid of "slow-mo" (van het Engelse slow-motion of slo-mo) is een van de favoriete filmtechnieken van de Amerikaanse regisseur Zack Snyder. Natuurlijk is de kracht van een thuiscomputer en softwaretools misschien niet genoeg om zoiets zelf te doen, maar we zullen het proberen.

Hoe de afspeelsnelheid te verlagen?
Hoe de afspeelsnelheid te verlagen?

instructies:

Stap 1

Open de Sony Vegas-video-editor 10. Klik op Bestand -> Openen, selecteer het gewenste bestand, klik op "Openen", en de video verschijnt in de werkruimte. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer in het menu dat verschijnt het laagste item - Eigenschappen (of "Eigenschappen" als je een Russische versie hebt). Ga naar het tabblad Videogebeurtenis en zoek het item Afspeelsnelheid, dat standaard de waarde één heeft. Om de afspeelsnelheid te verlagen, moet u deze indicator dus zo veel als u nodig hebt minder maken. Omgekeerd, als u plotseling het effect van snel terugspoelen wilt krijgen, voert u een getal groter dan één in het veld in. De maximaal toegestane afspeelsnelheid is 4, het minimum is 0,25.

Stap 2

Als het bestand, samen met de videotrack, een audiotrack heeft en om de snelheid te combineren, is het ook nodig om de snelheid te verlagen, we zullen een ander programma gebruiken - Sound Forge 10, omdat Sony Vegas 10 heeft hier geen tools voor. Natuurlijk is het verwerken van alleen geluidsbestanden in Sound Forge ook niet verboden.

Stap 3

Open het programma, klik op Bestand -> Open (sneltoetsen Ctrl + O), selecteer het gewenste bestand en klik op "Openen". Naast geluidsbestanden kan Sound Forge ook video openen - de afbeelding bevindt zich in het bovenste deel van de werkruimte en voor het gemak kunt u de ingebouwde videospeler openen: het menu-item Bekijken en een vinkje naast Video Voorbeeld. Om het geluid te vertragen, ga je naar Effecten -> Pitch -> Shift. Verplaats de halve tonen om de toonhoogte met de schuifregelaar naar de gewenste kant te verplaatsen, d.w.z. naar links en klik vervolgens op "OK".

Aanbevolen: