Een Foto Retoucheren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Retoucheren In Photoshop
Een Foto Retoucheren In Photoshop

Video: Een Foto Retoucheren In Photoshop

Video: Een Foto Retoucheren In Photoshop
Video: Photoshop voor beginners #3 - retoucheren 2024, Mei
Anonim

Elke familie heeft een archief met zorgvuldig bewaarde oude foto's. In de loop der jaren verliezen deze foto's hun helderheid, vervagen hun kleuren en kunnen de foto's zelf bedekt raken met scheuren, donkere vlekken en andere gebreken. Als u oude foto's voor een lange tijd wilt bewaren, kunt u ze retoucheren, ze in hun oorspronkelijke uiterlijk terugbrengen met Photoshop en ze vervolgens in elektronische vorm opslaan.

Een foto retoucheren in Photoshop
Een foto retoucheren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Scan eerst uw foto in hoge resolutie - minimaal 300 pixels per inch. Open de gescande afbeelding met gebreken in Photoshop en stel deze in op het gewenste formaat. Retoucheer de foto met 100% vergroting. Open het menu Afbeelding en selecteer Modus > CMYK-kleur om uw foto om te zetten van RGB naar CMYK voor verder afdrukken.

Stap 2

Dupliceer de hoofdlaag van de foto en klik op het kanalenpalet en bekijk een voorbeeld van elk van de kleurkanalen door er om de beurt op te klikken. Selecteer het kanaal waarop de meest zichtbare krassen en onvolkomenheden in de foto, en maak deze actief.

Stap 3

Klik op het oogpictogram om de kleurenafbeelding in te schakelen en pas vervolgens Filter> Gaussiaans vervagen toe op de foto om kleine krasjes te verwijderen. Soms kan deze methode leiden tot vervorming van gelaatstrekken op de foto - in dit geval retoucheer je elke kras afzonderlijk met het Retoucheerpenseel, evenals het Retoucheerpenseel en de Kloonstempel.

Stap 4

Zoom in op de foto en begin voorzichtig over zichtbare gebreken te schilderen, waarbij u onbeschadigde delen van de foto kiest als bron voor het klonen.

Stap 5

Nadat u krassen en defecten hebt verwijderd, gaat u verder met kleurcorrectie. Gebruik kanalen, curven en kleurbalans, selectieve kleur en niveaus voor kleurcorrectie. Wijzig indien nodig de foto terug naar de RGB-modus, maar vergeet niet om deze terug te zetten naar de CMYK-modus om af te drukken.

Aanbevolen: