Het Formaat Van De Afbeelding Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van De Afbeelding Wijzigen
Het Formaat Van De Afbeelding Wijzigen

Video: Het Formaat Van De Afbeelding Wijzigen

Video: Het Formaat Van De Afbeelding Wijzigen
Video: het formaat van een foto of clipart wijzigen 2024, April
Anonim

Tegenwoordig worden veel verschillende formaten gebruikt om grafische rastergegevens op te slaan. Elk van hen wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken en reikwijdte. Het is vaak nodig om het formaat van de afbeelding te wijzigen om deze aan te passen aan gebruik in bepaalde omstandigheden.

Het formaat van de afbeelding wijzigen
Het formaat van de afbeelding wijzigen

Noodzakelijk

GIMP-editor versie 2.x geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding die moet worden opgemaakt in de GIMP. Vouw in het menu het gedeelte "Bestand" uit en selecteer het item "Open …". Selecteer in de lijst "Plaatsen" van het dialoogvenster "Afbeelding openen" het medium, navigeer naar de gewenste map, selecteer het bestand met de afbeelding en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Krijg een samenvatting van het formaat van de geüploade tekening. Selecteer in het hoofdmenu Afbeelding en Afbeeldingseigenschappen of druk op Alt + Enter. Let op de waarden voor "Kleurmodus" en "Bestandstype" in het weergegeven dialoogvenster.

Stap 3

Analyseer de eigenschappen van het originele beeldformaat. Dit is nodig voor de verdere besluitvorming over de wenselijkheid van wijziging, maar ook voor de keuze van het doelformaat. Let op de belangrijkste kenmerken: ondersteuning voor datacompressie (met of zonder kwaliteitsverlies), doorschijnendheid, de mogelijkheid om meerdere frames in één bestand op te nemen, pixelkleurformaat, enz. Het PNG-formaat biedt dus opslag van één geïndexeerd of niet-geïndexeerd raster met ondersteuning voor doorschijnendheid, gecomprimeerd zonder gegevensverlies. GIF-bestanden kunnen meerdere frames met transparante gebieden bevatten. Het JPEG-formaat ondersteunt geen transparantie, maar compressie met verlies biedt een hoog compressieniveau voor ongelijke afbeeldingen.

Stap 4

Schakel over naar de modus voor het opslaan van afbeeldingen. Selecteer in het gedeelte "Bestand" van het hoofdtoepassingsmenu "Opslaan als …" of druk op Ctrl + Shift + S op het toetsenbord.

Stap 5

Selecteer het doelformaat voor de afbeelding. Klik in het dialoogvenster "Afbeelding opslaan" op het opschrift "Bestandstype selecteren". Er wordt een lijst met beschikbare formaten weergegeven. Markeer uw voorkeursoptie. Houd rekening met de eigenschappen van het bronafbeeldingsformaat en de conversiedoelen. Bij het converteren kunt u semi-transparante gebieden, extra frames, enz. verliezen. Voer in het tekstvak Naam een nieuwe bestandsnaam in voor de kopie van de tekening. Klik op de knop Opslaan.

Stap 6

Bevestig indien nodig het verlies van beeldgegevens. Klik in het dialoogvenster "Bestand exporteren" op de knop "Exporteren".

Stap 7

Verander het formaat van de afbeelding. Stel de exportopties in op het geselecteerde formaat. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: