Hoe Te Converteren Van Raster Naar Vector

Hoe Te Converteren Van Raster Naar Vector
Hoe Te Converteren Van Raster Naar Vector

Video: Hoe Te Converteren Van Raster Naar Vector

Video: Convert Raster Image Into Vector Image In Photoshop 2022, September
Anonim

Bijna alle afbeeldingen in elektronische vorm zijn in rasterformaat, d.w.z. opgedeeld in afzonderlijke pixels. De kwaliteit van zo'n foto hangt af van het aantal pixels per lengte-eenheid. Vectorafbeeldingen zijn afbeeldingen die uit afzonderlijke elementen bestaan.

Hoe te converteren van raster naar vector
Hoe te converteren van raster naar vector

Noodzakelijk

vaardigheden in Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start het Adobe Photoshop-programma, gebruik de opdracht "Bestand" - "Openen", voeg aan het programma de gewenste afbeelding toe die u van raster naar vector wilt wijzigen. Of sleep het gewoon naar het toepassingsvenster. Selecteer het gereedschap Toverstaf in het palet Gereedschappen, selecteer de witte achtergrond rond de afbeelding, klik met de rechtermuisknop en kies de optie Selectie omkeren.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Lasso of Magnetische lasso. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de optie Werkpad maken om de afbeelding van raster naar vector te converteren. Stel in het geopende venster de mate van afvlakking naar wens in. Het Pad-palet verschijnt op het scherm.

Stap 3

Selecteer met het gereedschap Padselectie de omtrek van het object, selecteer vervolgens het menu Laag, selecteer de optie Nieuwe opvullaag en klik op de opdracht Kleur. U hebt dus een opvullaag gemaakt, deze kreeg onmiddellijk een vectormasker toegewezen in de vorm van een afbeeldingsomtrek.

Stap 4

Maak de tekening ingewikkeld, neem hiervoor het gereedschap Potlood, selecteer het masker van de opvullaag. Stel de optie Aftrekken in de potloodinstellingen in en voeg de elementen van de afbeelding toe. Sla de resulterende vectorafbeelding op.

Stap 5

Voeg de afbeelding toe aan Adobe Photoshop voor conversie van raster naar vector. Dubbelklik op de achtergrondlaag om er een werklaag van te maken. Dupliceer de laag. Selecteer het gereedschap Pipet, klik op de donkerste kleur in de afbeelding. Neem vervolgens het gereedschap Pen en gebruik het om ankerpunten aan de afbeelding toe te voegen.

Stap 6

Selecteer in de gereedschapset Pen het gereedschap Puntconversie, selecteer de tweede laag en teken een pad rond de afbeelding. Maak een kopie van de laag en teken op dezelfde manier de omtrek van de afbeelding met een andere kleur die de afbeelding domineert. Teken de details van de afbeelding op dezelfde manier, elk op een nieuwe laag. Sla het resultaat op.

Populair per onderwerp