Een Cache Instellen In Opera

Inhoudsopgave:

Een Cache Instellen In Opera
Een Cache Instellen In Opera

Video: Een Cache Instellen In Opera

Video: Een Cache Instellen In Opera
Video: Opera Browser - How to clear cache 2024, Mei
Anonim

Met de browsercache van Opera kan de gebruiker de laadtijd van sommige internetpagina's verkorten. Cacheconfiguratie kan worden gedaan zonder dat er extra software nodig is.

Een cache instellen in Opera
Een cache instellen in Opera

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat de ontwikkelaars van de Opera-browser niet aanbevelen om de instellingen voor het beheer van de cache in RAM te wijzigen.

Stap 2

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Start de Opera-browser en open het menu "Bestand" van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster. Ga naar "Instellingen" en selecteer het gedeelte "Geschiedenis en cache". Als alternatief kunt u het dialoogvenster met browserinstellingen openen door tegelijkertijd op de softkeys alt="Image" en P te drukken.

Stap 3

Schakel het selectievakje in de regel "Automatische geheugencache inschakelen" in het RAM-gedeelte in en voer de gewenste hoeveelheid schijfruimte in die is gereserveerd voor het opslaan van schijfcache in de overeenkomstige regel. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken en start Opera opnieuw om ze toe te passen.

Stap 4

Wijzig de locatie van de permanente cachemap. Open hiervoor het menu "Help" van het bovenste servicepaneel van het browservenster en selecteer het item "Over Opera". Bepaal de huidige cachelocatie en typ opera: config in het tekstveld van de adresbalk van de toepassing.

Stap 5

Typ cache bovenaan het zoekformulier in het geopende venster en zoek de regel met de waarde Cache Directory4. Wijzig het pad van de gevonden parameter in de gewenste en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Opslaan" te klikken.

Stap 6

Vouw het hoofdmenu van de Opera-toepassing uit door op de knop met het browserlogo te klikken en selecteer het item "Instellingen" om de cache te wissen. Selecteer het subitem "Persoonlijke gegevens verwijderen" en klik op de knop "Gedetailleerde instellingen" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Pas het selectievakje in de regel "Cache wissen" in de map van het volgende dialoogvenster toe en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Verwijderen" te klikken.

Aanbevolen: