Spellen Maken

Inhoudsopgave:

Spellen Maken
Spellen Maken

Video: Spellen Maken

Video: Spellen Maken
Video: 22 LEUKE SPELLEN OM JE TE REDDEN VAN VERVELING 2024, Mei
Anonim

Het maken van een computerspel is een complex proces, waarvan het ontwerp het belangrijkste onderdeel is. Het is noodzakelijk om eerst een spelplan, scenario, plot te maken, een geschikte programmeertaal te kiezen, na te denken over de mogelijkheid van technische implementatie van het gegeven. Er is niet één manier om een spel te schrijven, want het maken ervan is een creatief proces.

Spellen maken
Spellen maken

instructies:

Stap 1

Werk het thema en het genre van het toekomstige spel uit. Eerst moet je een idee creëren en vormgeven. Creëer toekomstige helden, denk na over de plot, elk van zijn componenten. Breng alle verzamelde gegevens samen in één projectontwerpdocument dat informatie bevat over zowel de plot als de gameplay.

Stap 2

Selecteer de programmeertaal waarin het project zal worden geïmplementeerd. Het moet een van de talen zijn die je vloeiend spreekt. Afhankelijk van de schaal van het spel, moet rekening worden gehouden met de eigenaardigheden van de taal. Zo zijn veel moderne games geschreven in C++, maar zijn er ook veel andere programmeertalen die geschreven kunnen worden. Bijvoorbeeld Delphi, dat qua werk een van de meest is als het gaat om het werken met objecten.

Stap 3

Selecteer de engine op basis waarvan het gameproject zal worden gebouwd. De engine is een besturingssysteem dat verantwoordelijk is voor het weergeven van grafische elementen, het definiëren van functies, het regelen van geluid, enz. Het is direct gerelateerd aan de grafische applicatie-programmeerinterface (API). Als je een kant-en-klare engine gaat gebruiken, moet je nadenken over het projectbudget, aangezien de aanschaf van softwarecode, 3D, grafische en audio-editors veel kan kosten.

Stap 4

Om serieuze projecten te schrijven, moet je een team rekruteren, dat zal bestaan uit een 3D-modelleur, grafisch redacteur, ontwerper, lay-outontwerper en muzikant. Het aantal benodigde geprofileerde specialisten is afhankelijk van de complexiteit van het project.

Stap 5

Nadat u een plan hebt gemaakt en een motor hebt gekozen, kunt u doorgaan met de technische implementatie van het plan. Verdeel het werk in fasen, schrijf het spel geleidelijk, implementeer eerst de belangrijkste functionaliteit en creëer vervolgens alle nieuwe functies. Wees niet bang om de reeds gemaakte, maar niet helemaal correct geschreven code te herschrijven, zelfs als er al duizenden regels van zijn. Probeer de meest efficiënte code te maken die mogelijk is.

Aanbevolen: