Hoe De Grootte Van RAM Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van RAM Te Bepalen?
Hoe De Grootte Van RAM Te Bepalen?

Video: Hoe De Grootte Van RAM Te Bepalen?

Video: Hoe De Grootte Van RAM Te Bepalen?
Video: CO4a - Memory size 2024, Mei
Anonim

De grootte van het RAM-geheugen is een belangrijke factor voor comfortabel werken op een pc. De downloadsnelheid en het reactievermogen van applicaties hangen ervan af. Als dit niet genoeg is, wordt de computer langzamer bij het gebruik van complexe programma's, games met moderne grafische afbeeldingen. Voordat u nadenkt over extra RAM-modules, moet u het beschikbare volume kennen. Het besturingssysteem heeft meestal standaard tools waarmee u deze informatie kunt krijgen.

Hoe de grootte van RAM te bepalen?
Hoe de grootte van RAM te bepalen?

instructies:

Stap 1

Open in Venster 7 het contextmenu door eenmaal met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en ga naar het gedeelte "Eigenschappen". Het dialoogvenster "Systeem" wordt geopend. In het gelijknamige venstergedeelte is informatie over het geïnstalleerde geheugen (RAM) beschikbaar. De afkorting voor RAM staat voor "Random Access Memory". Het is het volume dat het eerste onderdeel van het systeem is en indien nodig moet worden verhoogd.

Stap 2

Op dezelfde manier kan dit dialoogvenster worden geopend via de knop "Start". Selecteer in het hoofdmenu "Configuratiescherm", ga naar het gedeelte "Systeem en beveiliging" en klik vervolgens op het item "Systeem". Dezelfde informatie als hierboven beschreven wordt weergegeven.

Stap 3

Krijg informatie over de grootte van RAM met behulp van Help, open hiervoor het dialoogvenster "Help en ondersteuningscentrum" door op F1 te drukken, voer de afkorting "RAM" in de zoekregel in, waarna links naar informatie over dit onderwerp worden weergegeven weergegeven. Lees het item "De hoeveelheid RAM in uw computer bepalen", en volg de link "Klik hier" om het onderdeel "Systeem" te openen.

Stap 4

U kunt de hoeveelheid RAM weergeven met behulp van Taakbeheer. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op Alt + CTRL + DEL. Het venster "Verzender" wordt geopend. Ga naar het gedeelte "Prestaties". In het onderste deel van het venster wordt informatie over de toestand van het fysieke en virtuele geheugen gedetailleerd weergegeven.

Stap 5

Voor gevorderde gebruikers is de manier om informatie via de console te krijgen geschikt. Zoek in het menu "Start" het tekstveld "Uitvoeren", waarin u het servicewoord msinfo32 invoert en voer de opdracht uit voor uitvoering door op de knop OK te klikken. Als dit veld niet meteen in het hoofdmenu wordt weergegeven, zoek het dan op in de sectie "Programma's - Accessoires".

Stap 6

Na het uitvoeren van de opdracht wordt de console "Systeeminformatie" geopend, waar informatie is over de hoeveelheid RAM. Deze informatie is opgesplitst in een aantal items, die gedetailleerd weergeven hoeveel RAM op de pc is geïnstalleerd, hoeveel de totale hoeveelheid fysiek geheugen is en hoeveel ervan beschikbaar is voor gebruik. Er is ook informatie over virtueel geheugen en het wisselbestand.

Stap 7

In verschillende Windows-versies kunnen de aangegeven menuopdrachten enigszins verschillen, maar er zijn geen fundamentele verschillen. Zo is de methode om de console te gebruiken universeel en geschikt voor alle OS-versies. Hetzelfde kan gezegd worden over de optie met een oproep naar de taakbeheerder.

Aanbevolen: