Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een Geheugenkaart

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een Geheugenkaart
Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een Geheugenkaart

Video: Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een Geheugenkaart

Video: Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een Geheugenkaart
Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2024, April
Anonim

Als uw computer een kapotte optische schijf heeft en u dringend een besturingssysteem moet installeren, dan is de uitweg uit deze situatie wellicht om vanaf een geheugenkaart te installeren. Deze methode is ook geschikt voor eigenaren van netbooks die geen optische stations hebben.

Hoe installeer ik Windows vanaf een geheugenkaart
Hoe installeer ik Windows vanaf een geheugenkaart

Het is nodig

  • - een computer;
  • - geheugenkaart;
  • - bestand Windows_7 WinToFlash.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een geheugenkaart voorbereiden van waaruit het besturingssysteem wordt geïnstalleerd. De capaciteit hangt af van de versie van het besturingssysteem dat u gaat installeren. Voor Windows XP is een geheugenkaart van één gigabyte voldoende, voor het installeren van Windows 7 - vanaf drie gigabyte. Het wordt aanbevolen om de kaart zelf aan te sluiten met een kaartlezer.

Stap 2

Het tweede dat u nodig hebt, is een ISO-image van het besturingssysteem, bij voorkeur een "schone versie", zonder verschillende assemblages van derden. Ten eerste zal de distributiekit van een dergelijke afbeelding minder wegen en ten tweede zijn dergelijke besturingssystemen betrouwbaarder.

Stap 3

Omdat de procedure verschilt in verschillende versies van besturingssystemen, zullen we, om verwarring te voorkomen, Windows 7 overwegen. Eerst moet u het bestand Windows_7 WinToFlash downloaden.

Stap 4

Maak een map aan op uw harde schijf (elke mapnaam). Kopieer alle bestanden van de image van het besturingssysteem naar deze map. Om dit te doen, moet u de afbeelding in elk programma openen om met virtuele schijven te werken en vervolgens de Windows 7-bestanden kopiëren.

Stap 5

Voer vervolgens het gedownloade WinToFlash-programma uit. Er verschijnt een venster waarin u de licentieovereenkomst moet accepteren. Vervolgens wordt het hoofdmenu van het programma geopend, waarin met de linkermuisknop op de vlag in het hoofdmenu wordt geklikt. Klik vervolgens op "Volgende".

Stap 6

In het volgende venster staat een regel "Pad naar Windows-bestanden". Klik op de knop "Selecteren" tegenover de regel en geef het pad op naar de map waar u de besturingssysteembestanden hebt gekopieerd. Klik in de regel hieronder ook op "Selecteren" en selecteer de letter van je geheugenkaart. Klik volgende. Accepteer in het volgende venster de licentieovereenkomst en ga verder. Nadat u de distributiekit naar de geheugenkaart hebt overgebracht, klikt u op "Afsluiten".

Stap 7

Het installeren van een besturingssysteem vanaf een geheugenkaart is vergelijkbaar met het installeren vanaf een schijf. Het enige dat u nodig hebt, is het opstarten van het systeem vanaf een geheugenkaart in te schakelen. Dit kan worden gedaan in het BIOS en start vervolgens de computer met de geheugenkaart geïnstalleerd.

Aanbevolen: