Hoe Kleine Lettertjes Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Kleine Lettertjes Te Verwijderen
Hoe Kleine Lettertjes Te Verwijderen

Video: Hoe Kleine Lettertjes Te Verwijderen

Video: Hoe Kleine Lettertjes Te Verwijderen
Video: Het belang van privacyrecht - Blue Legal 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het mogelijk om het uiterlijk van pictogrammen, lettertypen, vensters van gestarte toepassingen en andere elementen aan te passen aan de persoonlijke behoeften van de gebruiker. Als u de tekst op het scherm moeilijk kunt lezen, wijzigt u de instellingen. Volg een aantal stappen om kleine lettertjes te verwijderen.

Hoe kleine lettertjes te verwijderen
Hoe kleine lettertjes te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om kleine lettertjes in bijschriften bij pictogrammen en vensternamen te verwijderen, opent u het "Configuratiescherm" via het menu "Start", selecteert u de categorie "Vormgeving en thema's", klikt u op het pictogram "Weergave" of op een taak uit de lijst op de bovenkant van het raam. Als het paneel een klassieke uitstraling heeft, selecteer dan meteen het "Display" icoon. Het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Ontwerp". In het gedeelte "Lettergrootte" is het standaardlettertype Normaal. Gebruik de vervolgkeuzelijst om een groter lettertype in te stellen. Selecteer Grote lettertypen om grote lettertypen weer te geven en Extra grote lettertypen om zeer grote lettertypen weer te geven. Nadat u de keuze heeft gemaakt, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 3

Om de kleine lettertjes uit de titels van actieve en inactieve vensters, tooltips, gemarkeerde menu-items, menubalk en andere elementen te verwijderen, klikt u op de knop Geavanceerd op hetzelfde tabblad Uiterlijk. Een nieuw venster "Extra uiterlijk" wordt geopend. In het onderste deel van het venster, in de sectie "Element", selecteert u in de vervolgkeuzelijst de elementen waarvan u het lettertype wilt bewerken en stelt u de waarde in die u nodig hebt in de sectie "Lettertype" in het veld "Grootte" met de vervolgkeuzelijst of voer de waarde in met het toetsenbord. Klik op OK om het venster Extra uiterlijk te sluiten. Klik in het venster "Eigenschappen: Weergave" op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Stap 4

Om de grootte van objecten en tekst op het scherm te vergroten, gaat u naar het tabblad Opties en klikt u op de knop Geavanceerd. Er wordt een nieuw venster geopend. Ga naar het tabblad "Algemeen" en selecteer "Aangepaste instellingen" in de vervolgkeuzelijst onder "Schaalfactor" ("Schaal (dots per inch)"). In het venster "Schaalselectie" dat verschijnt, sleept u de "liniaal" of stelt u de gewenste grootte in procenten in met behulp van de vervolgkeuzelijst. Klik OK. Start uw computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

Aanbevolen: