Wat Is Extern Computergeheugen?

Inhoudsopgave:

Wat Is Extern Computergeheugen?
Wat Is Extern Computergeheugen?

Video: Wat Is Extern Computergeheugen?

Video: Wat Is Extern Computergeheugen?
Video: HW u0026 SW: Extern geheugen 2024, Mei
Anonim

Natuurlijk gebruikt elke gebruiker van een pc verschillende opslagapparaten, zoals flashdrives, schijven, enz. Helaas weet niet iedereen wat deze apparaten precies vertegenwoordigen extern geheugen.

Wat is extern computergeheugen?
Wat is extern computergeheugen?

Wat is extern geheugen?

Extern geheugen moet worden opgevat als een soort persoonlijk computergeheugen, dat wordt geïmplementeerd met behulp van verschillende externe apparatuur die een grote hoeveelheid informatie voor een lange tijd kan opslaan. Een extern opslagapparaat heeft in vergelijking met het interne geheugen van een computer, bijvoorbeeld random access memory, een groot volume, maar tegelijkertijd een lage gegevensoverdrachtsnelheid.

Specificaties en apparaten voor extern geheugen

Er zijn tegenwoordig een groot aantal externe opslagapparaten. Met betrekking tot een personal computer kunnen dit zijn: harde schijven (zowel extern als intern), diskettes, die uitsluitend bedoeld zijn voor lezen en schrijven, laserdisks, streamers, flashkaarten, enz. Al deze apparaten worden gedeeld door de soort toegang tot informatie. Dit kunnen zijn: apparaten voor directe toegang, maar ook apparaten voor seriële toegang. Ze worden gescheiden door het feit dat in apparaten met directe toegang de tijd van toegang tot informatie niet afhankelijk is van de locatie op de drager, en in apparaten met sequentiële toegang bestaat een dergelijke afhankelijkheid. De hoeveelheid geheugen op harde schijven (zowel extern als intern) kan oplopen tot enkele terabytes. Het volume van diskettestations is meestal niet groter dan 1,44 MB (tegenwoordig worden ze praktisch niet gebruikt). CD-drives hebben een capaciteit van 640 megabyte, terwijl dvd's een capaciteit hebben tot 17 gigabyte. Het maximale aantal USB-drives bedraagt vandaag 64 GB.

Wat betreft de belangrijkste kenmerken van extern geheugen, dit zijn hun informatiecapaciteit, snelheid, betrouwbaarheid van gegevensopslag en kosten. Capaciteit moet worden gezien als de maximale hoeveelheid informatie die op het apparaat kan worden vastgelegd. Opgemerkt moet worden dat het in de regel veel groter is dan de capaciteit van het interne geheugen. Helaas zijn de snelheid of prestaties van dergelijke apparaten vele malen lager dan die van interne geheugenapparaten. Het wordt bepaald door het tijdstip van toegang, opname en lezen van informatie die op het apparaat is opgeslagen. In termen van betrouwbaarheid is deze parameter bijna identiek aan het interne geheugen. De betrouwbaarheid kan alleen in het gedrang komen bij oneigenlijk of onzorgvuldig gebruik van externe geheugenapparaten en bij aanwezigheid van verschillende kwaadaardige software.

Aanbevolen: