Automatisch Inhoud Maken

Inhoudsopgave:

Automatisch Inhoud Maken
Automatisch Inhoud Maken

Video: Automatisch Inhoud Maken

Video: Automatisch Inhoud Maken
Video: Automatische inhoudsopgave maken in Word 2019 2024, Mei
Anonim

Grote tekstdocumenten hebben in de regel een bepaalde structuur - ze zijn onderverdeeld in hoofdstukken of secties, en vaak ook in subsecties, waarbinnen zich ook secties met verschillende nestingniveaus kunnen bevinden. Dergelijke documenten hebben een inhoudsopgave nodig, wat nogal tijdrovend en enigszins vervelend is om handmatig te maken. Met de tekstverwerker Microsoft Office Word kan deze taak sterk worden vereenvoudigd.

Automatisch inhoud maken
Automatisch inhoud maken

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word en laad het document dat een inhoudsopgave nodig heeft erin.

Stap 2

Voordat u de functie Content List Generation kunt gebruiken, moet er wat voorbereidend werk worden gedaan. U moet op een bepaalde manier selecteren in de tekst van de documentkoppen of eventuele tekstfragmenten die in de inhoudsopgave zullen worden gebruikt. Om dit te doen, selecteert u de naam van elk hoofdstuk, elke sectie, subsectie en wijst u deze de juiste stijl toe - selecteer deze uit de lijst in de groep Stijlen met opdrachten op het tabblad Start van het menu Woord. Dezelfde lijst kan worden geopend via het contextmenu van de geselecteerde tekst - klik met de rechtermuisknop op de selectie en ga naar het gedeelte "Stijlen".

Stap 3

In de inhoudsopgave kunt u niet alleen de titels van hoofdstukken en paragrafen plaatsen, maar ook willekeurig geselecteerde tekstfragmenten. Selecteer hiervoor het gewenste tekstgedeelte en ga naar het tabblad "Links" in het tekstverwerkermenu. Open in de opdrachtgroep "Inhoudsopgave" de vervolgkeuzelijst "Tekst toevoegen". Selecteer daarin het nestniveau waaraan dit item van de toekomstige inhoudsopgave moet worden toegeschreven - "Niveau 1", "Niveau 2", enz.

Stap 4

Selecteer een plaats in het document om de inhoudsopgave te plaatsen nadat alle noodzakelijke secties en subsecties zijn gemarkeerd. Plaats de invoegcursor daar en open de vervolgkeuzelijst "Inhoudsopgave" - dit is de allereerste knop op het tabblad "Links" in het Word-menu. De tekstverwerker maakt direct een inhoudsopgave nadat u een van de indelingen in deze lijst heeft geselecteerd.

Stap 5

Het uiterlijk van een kant-en-klare lijst met documentinhoud kan na het maken ervan op de gebruikelijke manier worden gewijzigd met behulp van de hulpmiddelen van het tabblad "Home" van het Microsoft Word-menu. En als u vervolgens wijzigingen aanbrengt in de elementen van de structuur van de tekst om de inhoudsopgave bij te werken, gebruikt u het dialoogvenster dat wordt opgeroepen met de knop "Tabel bijwerken" uit dezelfde groep opdrachten "Inhoudsopgave".

Aanbevolen: