Inhoud Maken In Word

Inhoudsopgave:

Inhoud Maken In Word
Inhoud Maken In Word

Video: Inhoud Maken In Word

Video: Inhoud Maken In Word
Video: Creating a Table of Contents in Microsoft Word 2024, Mei
Anonim

In boeken, brochures, boekjes, studentenwerkstukken geeft de inhoud de titels van delen van de tekst weer. Dankzij de inhoudsopgave kan de lezer gemakkelijker navigeren in het werk. Om het jezelf gemakkelijker te maken om aan de vormgeving van de tekst te werken, kun je content maken in Word, waarvan de paginanummers automatisch worden bijgewerkt.

Inhoud maken in Word
Inhoud maken in Word

instructies:

Stap 1

Om inhoud in het Woord te maken, typt u de tekst en voert u de titel van elke sectie in. Terwijl u werkt, kunt u uw inhoudsopgave automatisch bijwerken.

Stap 2

Selecteer met de muis de namen van de secties die in de inhoud moeten worden weergegeven. Selecteer in Word 2007, 2010 en later het tabblad "Alinea". Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend de regel "niveau" en klik op de gewenste waarde. Als je tekst hoofdstuktitels, tussenkopjes en extra subparagrafen bevat, dan heb je meerdere niveaus in de inhoudsopgave nodig. Volg de procedure voor elke rubriek.

Beeld
Beeld

Stap 3

Als er veel headers zijn, is het formatteren van elke header nogal onhandig. De Ctrl-toets op het toetsenbord zal uw werk gemakkelijker maken. Als u deze ingedrukt houdt, kunt u de gewenste tekst in kleine delen met de muis selecteren en vervolgens het tabblad "Alinea" oproepen om de juiste wijzigingen aan te brengen.

Stap 4

Plaats uw cursor waar u de inhoud wilt plaatsen. Om een automatische inhoudsopgave te maken, selecteert u de sectie "Inhoudsopgave" op het tabblad "Links" bovenaan de Word-editor. Kies de optie die bij je past en klik erop.

Beeld
Beeld

Stap 5

Het is zo eenvoudig om automatisch inhoud in Word te maken. Op hetzelfde tabblad kunt u de parameters wijzigen (plaatsing van paginanummers, hyperlinks toevoegen aan secties, het aantal niveaus, stijlen, enz.).

Stap 6

U kunt via hetzelfde tabblad handmatig prachtige inhoud maken in de Word-editor. In dit geval moet de titel van hoofdstukken en paragrafen afzonderlijk worden ingevoerd.

Stap 7

In de voltooide inhoud kunt u de paginanummers automatisch wijzigen. Om dit te doen, moet u er met de rechtermuisknop op klikken en het item selecteren in het venster "Update-veld" dat wordt geopend. Als u de titels van de inhoudssecties hebt gewijzigd, kunt u deze in de inhoud zelf wijzigen. Anders is het voldoende om de nummering bij te werken.

Beeld
Beeld

Stap 8

De afgewerkte inhoud kan worden opgemaakt volgens uw vereisten. Om alinea-inspringingen, spatiëring en uitlijning op de pagina te wijzigen, moet u het tabblad "Alinea" in het hoofdgedeelte van de editor selecteren. Om de grootte, kleur en stijl van het lettertype te wijzigen, klikt u op het tabblad "Lettertype". U kunt dus absoluut elke inhoud in Word maken.

Aanbevolen: