Hoe Maak Je 2D-animatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je 2D-animatie
Hoe Maak Je 2D-animatie

Video: Hoe Maak Je 2D-animatie

Video: Hoe Maak Je 2D-animatie
Video: Hoe maak je een animatie? 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig wordt computeranimatie vanuit twee perspectieven bekeken: vlakke of 2D-animatie en volumetrische of 3D-animatie. We zijn al gewend aan het zien van games, commercials, films, videoclips die gebruik maken van computeranimatie gemaakt met behulp van programma's, en we zijn verbaasd over hoe snel deze jonge technologie de wereld veroverde.

Hoe maak je 2D-animatie
Hoe maak je 2D-animatie

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Corel Draw;
  • - Adobe Illustrator.

instructies:

Stap 1

Maak sjablonen voor uw 2D-cartoon of animatie. Maak een aparte sjabloon voor het personage en de omgeving. Je moet ook de achtergronden schilderen. Merk op dat karakters niet in de achtergrond mogen opgaan bij het maken van 2D-animaties, dus kies kleuren om dit te voorkomen.

Stap 2

Bepaal de belangrijkste scènes van je video en maak vervolgens tussenliggende frames. Het zijn afbeeldingen die tussen de animatietoetsen worden geplaatst. Er kunnen er van één tot twaalf zijn. De bewegingssnelheid van het karakter of element van de tekening hangt af van de afstand tussen de tussenliggende frames.

Stap 3

Kleur de frames in om door te gaan met het maken van 2D-animatie. Werk vervolgens de camerabewegingen uit en voeg speciale effecten toe. Combineer de achtergrond- en karakterlagen in één compositie voordat u camerabewegingen toevoegt. Als je bijvoorbeeld een wandelend personage wilt afbeelden, stel dan eerst de beweging van de achtergrondafbeelding en het personage samen, en pas daarna de beweging van de camera.

Stap 4

Effecten toepassen: maak de achtergrondobjecten onscherp, laat het personage rond zijn as draaien, verander de helderheid van de kleuren, voeg de verdwijning van het personage toe. Ga vervolgens naar de weergave van scènes om te beginnen met bewerken.

Stap 5

Gebruik Flash-technologie als u 2D-animaties wilt maken voor gebruik op internet. Met Macromedia Flash kunt u verschillende soorten geanimeerde afbeeldingen maken. Voeg de gemaakte animatie-elementen toe aan het programma. Bouw achtereenvolgens de animatieframes en verander hun inhoud. Het programma ondersteunt afbeeldingen met meerdere lagen, hier kunt u een object verplaatsen, de grootte, vorm en transparantie wijzigen.

Stap 6

Maak voor elk frame een aparte afbeelding, hiervoor moet je tussenframes maken. U kunt ook de Tweened-animatiefunctie gebruiken, deze voegt alleen keyframes toe en het programma voegt de rest automatisch toe. U kunt de resulterende animatie opslaan in de volgende formaten: gif, avi, mov, swf.

Aanbevolen: