Hoe Het Programma In Ubuntu Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma In Ubuntu Uit Te Voeren
Hoe Het Programma In Ubuntu Uit Te Voeren

Video: Hoe Het Programma In Ubuntu Uit Te Voeren

Video: Hoe Het Programma In Ubuntu Uit Te Voeren
Video: How to Compile and Run C program Using GCC on Ubuntu 18.04 LTS (Linux) / Ubuntu 20.04 LTS 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens gehoord van het Linux-besturingssysteem. Het is natuurlijk minder populair dan Windows, maar velen zullen de voorkeur geven aan dit specifieke besturingssysteem. Als je bent overgestapt op Linux, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de installatie en het starten van programma's daarin op een andere manier wordt uitgevoerd.

Hoe het programma in Ubuntu uit te voeren
Hoe het programma in Ubuntu uit te voeren

Noodzakelijk

  • - component Synaptic Package Manager;
  • - schijf met het programma.

instructies:

Stap 1

Dit proces zal verder worden besproken op een van de meest bekende Linux-versies - Ubuntu. Voor veel beginnende gebruikers is het beter om de Synaptic Package Manager te gebruiken om de installatie van programma's te starten, waardoor u deze procedure zonder extra gedoe kunt voltooien.

Stap 2

Om het onderdeel uit te voeren, selecteert u Systeem en vervolgens - Beheer en Synaptic Pakketbeheer. Voer in het venster dat verschijnt het beheerderswachtwoord in. Er verschijnt een venster waarin een lijst met programma's beschikbaar is voor installatie. Als er geen tussen zit die u nodig heeft, kunt u de zoekfunctie gebruiken en deze op internet vinden. U kunt op verschillende criteria zoeken, bijvoorbeeld "Games", "Programma's".

Stap 3

Selecteer het programma dat u nodig heeft. Vink het vakje ernaast aan en vink vervolgens ook Markeren aan voor installatie. De installatie van de applicatie wordt nu gestart. Het downloaden van het programma dat u hebt geselecteerd, begint en nadat het is voltooid, begint het installatieproces van de toepassing zelf. Nu hoeft u alleen nog maar te wachten tot de procedure is voltooid. Sluit het venster door op Sluiten te klikken. Hiermee is de installatie van het programma voltooid.

Stap 4

Als u geen toegang tot internet heeft, kunt u programma's vanaf de schijf installeren. Plaats eerst de media in het optische station van uw computer. Open nu Synaptic Package Manager. Klik vervolgens op "Instellingen" - "Repositories" - "Ubuntu Software" - "Software van derden" - "CD toevoegen".

Stap 5

Het verdere installatieproces is identiek aan de hierboven beschreven stappen, alleen zonder de downloadprocedure van het programma. In Ubuntu zijn alle geïnstalleerde programma's onderverdeeld in de juiste categorieën ("Internet", "Graphics", "Offices", "Games", enz.). Selecteer gewoon de gewenste sectie, zoek het programma erin en start het.

Aanbevolen: