Hoe Een Flashkaart Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Flashkaart Te Repareren
Hoe Een Flashkaart Te Repareren

Video: Hoe Een Flashkaart Te Repareren

Video: Hoe Een Flashkaart Te Repareren
Video: Cram.com Flashcard Tutorial 2024, April
Anonim

Geheugenapparaten in de vorm van flash-kaarten of diskdrives op basis van logische chips winnen tegenwoordig steeds meer aan populariteit. Flash-drives zijn een veelzijdig middel geworden om informatie op te slaan en van het ene medium naar het andere over te brengen. Zelfs met de meest zorgvuldige behandeling van dit elektronische apparaat gaat het soms kapot. In sommige gevallen is het heel goed mogelijk voor de gebruiker om de storingen te verhelpen.

Hoe een flashkaart te repareren
Hoe een flashkaart te repareren

Noodzakelijk

  • - R-Studio, EasyRecovery, PhotoRescue-programma's;
  • - werkende delen van de structuur (lichaam, USB-connector);
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Bepaal het type technische storing van de flashkaart. Dit kan mechanische schade, logische fouten, controllerstoringen, thermische of elektrische schade of slijtage van het flashgeheugen zijn. In sommige gevallen heeft u te maken met meerdere soorten storingen tegelijk.

Stap 2

Gebruik R-Studio of EasyRecovery om de beschadigde logische kaartstructuur te herstellen. Als de flashkaart door het apparaat wordt herkend als niet-geformatteerd of leeg, is er hoogstwaarschijnlijk een beschadiging in het bestandssysteem van de kaart. In dit geval blijven de gegevens in feite op hun plaats en kunnen ze worden hersteld met behulp van dergelijke heuristische programma's. Voordat u het softwarepakket gebruikt, plaatst u de kaart in de USB-poort van uw computer en begint u met debuggen.

Stap 3

Gebruik PhotoRescue om digitale foto's op een flashkaart te herstellen. Zo'n programma herkent automatisch bestanden van hetzelfde type, bijvoorbeeld JPG, MOV of TIFF aan hun karakteristieke headers. In de meeste gevallen is het scannen van de schijf voldoende om een probleem met de beeldopslag op te lossen.

Stap 4

Als de flashkaart beschadigd is door schadelijke mechanische invloeden, vervang dan de beschadigde onderdelen (behuizing, USB-connector). Reinig de kaartcontacten, soldeer ze indien nodig. Reparatie van de kaart is niet gerechtvaardigd als de geheugenchip is beschadigd in geval van beschadiging. In dit geval kunnen de gegevens niet worden hersteld. Gebruik voor preventieve doeleinden een hardcase om de flashkaart in op te bergen.

Stap 5

Droog een flashkaart die lange tijd aan water is blootgesteld. Schakel het apparaat pas in als alle sporen van vocht permanent zijn verwijderd, omdat dit kan leiden tot onherstelbare schade aan de flashkaart en volledige vernietiging van gegevens. Als de kaart in zeewater heeft gelegen, probeer hem dan niet zelf te drogen, neem contact op met een specialist.

Stap 6

Als de controller niet goed werkt, of als er thermische of elektrische schade aan de flashkaart is, probeer deze dan niet zelf te repareren, tenzij u hiervoor gekwalificeerd bent. Neem in dergelijke gevallen contact op met een gespecialiseerde werkplaats om de gegevens te herstellen of de veiligheid ervan te waarborgen.

Aanbevolen: