Hoe Maak Je Texturen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Texturen In Photoshop
Hoe Maak Je Texturen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Texturen In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Texturen In Photoshop
Video: How To Create Your Own Texture Resources in Photoshop u0026 Illustrator 2024, Mei
Anonim

U kunt zelf texturen maken in Photoshop en ze vervolgens gebruiken in uw toekomstige werken, waardoor hun artistieke waarde zal toenemen.

Hoe maak je texturen in Photoshop
Hoe maak je texturen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het maken van een naadloze textuur, die vrij eenvoudig te maken is en die kan worden gebruikt om de achtergrond te vullen. Maak een nieuw document in Photoshop, bijvoorbeeld 800 bij 800 pic. Vul het met # 80ac4c kleur.

Stap 2

Maak in een ander document een bokeh-effectpenseel. Neem hiervoor een grote harde borstel en kies zwart. Maak een nieuwe laag en klik in het midden van het document. Gebruik een laagstijl om dit punt een lichte buitenste gloed van zwart te geven. Maak de achtergrond onzichtbaar. Ga in het hoofdmenu naar Bewerken - Penseel definiëren, geef het penseel een naam en sla het op. Druk in het hoofddocument op F5 en stel de volgende parameters in de penseelinstellingen in: Vormdynamiek - Grootte Jitter - 18%, Scatter - Scatter - 790%, Andere dynamiek - Dekking Jitter - 100%.

Stap 3

Neem het penseel, kies wit en maak voorzichtig cirkels op een groene achtergrond. Ze moeten een verschillende witverzadiging hebben, laat sommige elkaar overlappen.

Stap 4

Voer in het hoofdmenu het commando Filter - Overig - Offset uit. Stel de volgende waarden in: Horizontaal + 400, Verticaal + 400, vink het selectievakje Rondom aan.

Stap 5

Pak een harde borstel en kies de kleur # 80ac4c. Schilder voorzichtig over de cirkels die nog niet af zijn. Laat alleen hele cirkels over.

Stap 6

Selecteer het penseel dat je zelf hebt gemaakt, pas het aan zoals in stap # 2 (Vormdynamiek - Grootte Jitter - 18%, Scatter - Scatter - 790%, Overige dynamiek - Dekkingsjitter - 100%). Gebruik korte, nette streken om cirkels in het midden van het document toe te voegen. Laat de cirkels niet op de rand van het vierkant vallen, laat ze alleen in het midden verschijnen.

Stap 7

De naadloze textuur is klaar. U kunt het nu in het hoofdmenu verkleinen tot de gewenste grootte, voer het commando Bewerken - Patroon definiëren uit. Sla het nieuwe patroon op en gebruik het in je werk.

Aanbevolen: