Hoe Soundtrack Uit Een Film Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Soundtrack Uit Een Film Te Knippen
Hoe Soundtrack Uit Een Film Te Knippen

Video: Hoe Soundtrack Uit Een Film Te Knippen

Video: Hoe Soundtrack Uit Een Film Te Knippen
Video: Sting - Shape of My Heart (Leon) 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan bijna elke gebruiker het zich veroorloven om een verzameling video's op een pc op te slaan, dankzij de constante verlaging van de kosten en de toename van de capaciteit van digitale opslag. De mogelijkheid om op elk moment uw favoriete filmfragmenten te bekijken of te beluisteren is werkelijk fantastisch. Maar wat als u naar muziekfragmenten wilt luisteren, niet alleen op uw pc, maar ook op uw favoriete mp3-speler? Geen probleem! U hoeft alleen maar de audiotrack uit de film te knippen en deze naar uw mobiele apparaat te downloaden.

Hoe soundtrack uit een film te knippen
Hoe soundtrack uit een film te knippen

Noodzakelijk

is gratis software voor videoverwerking VirtualDub 1.9.9 (beschikbaar om te downloaden op virtualdub.org)

instructies:

Stap 1

Open de film in de VirtualDub-video-editor. Dit kan worden gedaan door het gewenste bestand vanuit de verkenner of bestandsbeheerder naar het programmavenster te slepen, en door het te selecteren in het dialoogvenster "Videobestand openen". Om het dialoogvenster voor bestandsselectie weer te geven, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + O of gebruikt u de items "Bestand" en "Videobestand openen …" van het hoofdmenu.

Stap 2

Stel de selectiegrenzen in van het videofragment waarvan u audiogegevens wilt opslaan. Verplaats de schuifregelaar onder aan het toepassingsvenster zodat het eerste frame van het gewenste fragment wordt weergegeven in het voorbeeldvenster van de bronvideo. Druk op de "Home"-toets of selecteer "Bewerken" en "Selectie start instellen" in het menu. Er verschijnt een vinkje onder de schuifregelaar die het begin van de selectie aangeeft Stel het einde van de videoselectie in. Verplaats hiervoor de schuifregelaar naar het eindframe van het fragment. Klik op de knop "Einde" of klik op de menu-items "Bewerken" en "Selectie einde instellen". De selectie verschijnt in het gebied van de schuifregelaar. De schuifregelaar kan worden verplaatst met de muis, met behulp van de bedieningsknoppen eronder of met behulp van de menuopdrachten "Go".

Stap 3

Schakel de verwerkingsmodus voor audiostreams in. Selecteer het item "Audio" in het hoofdmenu en vink vervolgens het item "Volledige verwerkingsmodus" aan.

Stap 4

Specificeer de encoder- en compressie-opties voor de audiostream. Selecteer achtereenvolgens "Audio" en "Compressie…" in het menu. Selecteer in de linkerlijst van het weergegeven dialoogvenster "Selecteer audiocompressie" een van de geïnstalleerde codecs. De lijst met formaten voor gegevenscompressie die door de codec worden ondersteund, wordt weergegeven in de lijst aan de rechterkant. Markeer uw voorkeursformaat. Klik op de knop "OK".

Stap 5

Sla de audiotrack van de film op in een bestand. Selecteer in het hoofdmenu de items "Bestand" en "WAV opslaan…". Het dialoogvenster voor opslaan wordt weergegeven. Geef de doelmap en bestandsnaam daarin op. Klik op de knop "Opslaan". Wacht tot het proces van het schrijven van gegevens naar schijf is voltooid.

Aanbevolen: