Hoe De Ventilator Op De Voeding Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilator Op De Voeding Te Veranderen?
Hoe De Ventilator Op De Voeding Te Veranderen?

Video: Hoe De Ventilator Op De Voeding Te Veranderen?

Video: Hoe De Ventilator Op De Voeding Te Veranderen?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

De ventilator in de voedingseenheid wordt gebruikt om de koellichamen van vermogenstransistors en stabilisatoren te blazen. Er zijn minstens twee redenen waarom het mogelijk moet worden vervangen: onvoldoende koeling van de elementen en meer geluid tijdens bedrijf.

Hoe de ventilator op de voeding te veranderen?
Hoe de ventilator op de voeding te veranderen?

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los en verwijder het zijpaneel door de hefschroeven te verwijderen. Koppel de voedingsconnectoren los van het moederbord, harde schijven en andere apparaten. Draai een paar schroeven aan de achterkant van de systeemeenheid los en trek de PSU eruit. Wacht tot de condensatoren ontladen zijn - twee minuten.

Stap 2

Verwijder het deksel van de behuizing van de voeding door de spanschroeven los te draaien. Koppel de ventilator op dezelfde manier los van de PSU-behuizing. Als de ventilator wordt gevoed via de connector op het bord, koppelt u deze los. Als er geen connector is, knip dan de stroomdraden af die naar de ventilator gaan.

Stap 3

Schroef de nieuwe ventilator op het PSU-deksel. Nu moet u beslissen hoe u de ventilator op de voeding aansluit. Als de voedingskaart geen overeenkomstige connector heeft, kunt u de draden van de ventilator naar buiten brengen, gedraaid met andere draden, en ze aansluiten op de PWR_FAN-connector op het moederbord. In dit geval is het noodzakelijk om de uiteinden van de doorgesneden draden te isoleren.

Stap 4

Als u geen geschikte connector op het moederbord kunt vinden, knip dan de stroomdraden van de nieuwe ventilator door, ontdoe ze van de isolatie en vertin ze met vloeimiddel. Bereid op dezelfde manier de draden voor die van de PSU-kaart naar de ventilator gaan. Draai ze samen en soldeer ze in plaats van ze te draaien, en wikkel de kale plekken in met isolatietape.

Stap 5

Nu moet u de werking van de voeding en ventilator testen. Overbrug de pinnen van de groene en zwarte draden op de connector die op het moederbord is aangesloten. Sluit een willekeurige belasting aan op de PSU en sluit deze aan op het lichtnet. Als de ventilator begint te draaien, heb je alles goed gedaan.

Stap 6

Koppel de voedingseenheid los van de voeding. Installeer het in de behuizing van de systeemeenheid en bevestig het aan het achterpaneel met de houtdraadschroeven. Als u besluit de ventilator van stroom te voorzien vanaf het moederbord, sluit u deze aan op de juiste connector. Sluit vervolgens alle apparaten van de systeemeenheid aan op de voedingseenheid, plaats het zijpaneel terug en zet de computer aan.

Aanbevolen: