Hoe De Processor Te Vertragen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Vertragen
Hoe De Processor Te Vertragen

Video: Hoe De Processor Te Vertragen

Video: Hoe De Processor Te Vertragen
Video: Processor Installation in a LGA1150 Socket | Intel 2023, Maart
Anonim

Om het werk van de centrale processor te stabiliseren, worden de kenmerken ervan soms verminderd. Hierdoor verbruikt de CPU minder stroom, wat vooral geldt voor mobiele computers die constant op batterijstroom werken.

Hoe de processor te vertragen
Hoe de processor te vertragen

Noodzakelijk

Klok Gen

instructies:

Stap 1

Als u de CPU wilt vertragen na een mislukte overklok, zet u de computer aan en gaat u naar het BIOS-menu. Zoek het submenu Chipset-configuraties of Geavanceerde chipset. Ga naar het item om de busfrequentie of CPU-multiplier te wijzigen. Selecteer de vereiste processorparameters. Verlaag de spanning die op de CPU wordt toegepast.

Stap 2

Sla uw wijzigingen op. Start uw computer opnieuw op en voer een CPU-stabiliteitstest uit. Om dit te doen, kunt u het hulpprogramma Clock Gen gebruiken.

Stap 3

Als u een mobiele computer gebruikt, kunt u de processorprestaties optimaliseren door gebruik te maken van functies van het Windows-besturingssysteem. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging".

Stap 4

Ga naar het submenu "Stroomvoorziening", selecteer het kant-en-klare sjabloon-aanvinkvakje en klik op de knop "Instellingen energieschema". Ga naar het menu "Geavanceerde instellingen wijzigen".

Stap 5

Zoek het item "Energiebeheer processor" en vouw het subitem "Minimumstatus" uit. Stel de waarden in voor de minimale toestand van de centrale processor bij gebruik op batterij en netstroom. Wijzig de indicatoren in het subitem "Maximale status" op dezelfde manier.

Stap 6

Klik op de knop Toepassen en sluit het instellingenmenu. Schakel de automatische omschakeling van het energieplan uit wanneer de oplader is aangesloten.

Stap 7

Gebruik het programma Clock Gen om de CPU-instellingen in Windows te wijzigen. Voer het uit en verander de positie van de schuifregelaar in het item CPU-frequentie. Onthoud dat in dit geval de verandering in processorprestaties pas zal plaatsvinden nadat het besturingssysteem is geladen.

Populair per onderwerp