Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Kruiswoordpuzzel Op Een Computer
Video: ICT-meester - Instructie: puzzel maken in Word 2024, Mei
Anonim

De kruiswoordpuzzel is een soort puzzel. Meestal worden ze gepubliceerd in kranten, tijdschriften. U kunt ook uw eigen programma's maken met behulp van standaardprogramma's. Er zijn zelfs speciale toepassingen voor het maken van kruiswoordraadsels.

Hoe maak je een kruiswoordpuzzel op een computer
Hoe maak je een kruiswoordpuzzel op een computer

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Maak een kruiswoordpuzzel met behulp van MS Excel. Om dit te doen, moet u de functie "Als" gebruiken. Op het moment van raden worden de letters vergeleken met een kopie van het kruiswoordraadsel ernaast. Als bijvoorbeeld de juiste letter is ingevoerd, verschijnt er een in de overeenkomstige cel van de kopie van het kruiswoordraadsel, anders - nul.

Stap 2

Zorg ook voor het ontwerp van de puzzel: gebruik vulling, kader, kleur en lettertype van de letters. U kunt ook inscripties toevoegen die tijdens het raden verschijnen.

Stap 3

Maak een kruiswoordpuzzel op een Excel-blad. Vul eerst de randen in en vul de cellen in met de juiste antwoorden. Kopieer vervolgens het bereik met de antwoorden en plak de lege ruimte op het blad. Maak nog een kopie van deze cellen.

Stap 4

Selecteer de tabel, stel de minimale kolombreedte in. Wis vervolgens de cellen van de eerste en tweede tabel, voeg nummering toe aan de rijen en kolommen van alle drie de tabellen.

Stap 5

Ga naar de cellen van de tweede kruiswoordpuzzel. Selecteer de eerste cel, roep de functiewizard aan en voer de functie Als uit. Of voer gewoon het "=" teken in en begin met het introduceren van de functie om de kruiswoordpuzzel te maken. Het is noodzakelijk om de functie als volgt te construeren: ((het adres van de eerste cel van de eerste regel van de kruiswoordpuzzel # 1 = het adres van de eerste cel van de eerste regel van de kruiswoordpuzzel # 3); 1; 0).

Stap 6

Klik OK. De functie vergelijkt dus de gevulde tabel met de originele versie, als het antwoord correct is, bevat de tweede tabel 1, en als er een fout is, is dit 0. Breid deze formule uit tot een celbereik. Stel deze functie op dezelfde manier in de resterende cellen van de tweede kruiswoordpuzzel in.

Stap 7

Voeg notities toe aan kruiswoordraadsel nummer 1 met daarin de tekst van de vragen. Selecteer hiervoor een cel, selecteer het menu "Invoegen" - "Opmerking", voer de vraagtekst in. Vul de rest van de vragen op dezelfde manier in.

Aanbevolen: