Hoe U Uw Netwerkkaartnummer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Netwerkkaartnummer Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Netwerkkaartnummer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Netwerkkaartnummer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Netwerkkaartnummer Kunt Achterhalen
Video: Wi-Fi wachtwoord delen: Hoe deel je je Wi-Fi netwerk zonder wachtwoord? | Samsung u0026 You 2023, Maart
Anonim

Een MAC-adres is een unieke identificatie die door de fabrikant aan netwerkapparatuur wordt toegekend. Als de computer is aangesloten op een lokaal netwerk, kan de beheerder er een willekeurig MAC-adres aan toewijzen dat niet is gekoppeld aan het fabrieksadres.

Hoe u uw netwerkkaartnummer kunt achterhalen
Hoe u uw netwerkkaartnummer kunt achterhalen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - LAN-kaart.

instructies:

Stap 1

Om het MAC-adres te achterhalen, selecteert u in het menu "Start" de optie "Uitvoeren" en voert u cmd in. Klik op OK om te bevestigen. Schrijf in de geopende console de opdracht getmac. De regel "Fysiek adres" geeft het MAC-adres weer. U kunt de beheerconsole op een andere manier oproepen: selecteer in het menu "Start" de items "Alle programma's", "Accessoires" en "Opdrachtregel".

Stap 2

Als u volledige informatie over de netwerkverbinding wilt krijgen, voert u de opdracht ipconfig / all in.

Naast het fysieke adres ziet u de rest van de gegevens over de netwerkkaart en netwerkeigenschappen. Als de netwerkkabel niet is aangesloten, verschijnt de melding "Network disconnected" in de regel "Network status". Als uw computer meerdere netwerkkaarten heeft geïnstalleerd, worden er verschillende tekstblokken weergegeven met informatie over elk van hen.

Stap 3

U kunt het MAC-adres ook vinden via het Configuratiescherm. Dubbelklik op het pictogram "Netwerkverbindingen". Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Local Area Connection". Selecteer de optie "Status" en open het tabblad "Ondersteuning". Klik op de knop Details. Een nieuw venster toont informatie over het netwerk en het MAC-adres van de netwerkkaart.

Stap 4

Het commando ipconfig / s comp_name, waarbij comp_name de naam is van elke computer op het lokale netwerk, geeft het MAC-adres weer, op voorwaarde dat u toegangsrechten hebt. U kunt de opdracht nbtstat [-a comp_name] of [-a IP] voor hetzelfde doel gebruiken.

Stap 5

U kunt het MAC-adres van de netwerkapparatuur wijzigen met behulp van Windows-tools. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken. Selecteer de optie "Eigenschappen" en het tabblad "Hardware". Klik op "Apparaatbeheer". Klik met de rechtermuisknop op de naam van de netwerkkaart en selecteer de optie "Eigenschappen". Vink in het tabblad "Geavanceerd" in het eigenschappenvenster het item "Netwerkadres" aan. Voer het MAC-adres in het vak aan de rechterkant in.

Populair per onderwerp