Xiaomi Service Framework: Wat Is Dit Programma En Is Het Nodig?

Inhoudsopgave:

Xiaomi Service Framework: Wat Is Dit Programma En Is Het Nodig?
Xiaomi Service Framework: Wat Is Dit Programma En Is Het Nodig?

Video: Xiaomi Service Framework: Wat Is Dit Programma En Is Het Nodig?

Video: Xiaomi Service Framework: Wat Is Dit Programma En Is Het Nodig?
Video: А ТЫ ЗНАЕШЬ ДЛЯ ЧЕГО ЭТО ПРИЛОЖЕНИЕ В ТВОЕМ XIAOMI? Как оптимизировать Xiaomi service framework 2023, Maart
Anonim

De afgelopen jaren is het Chinese telefoonmerk Xiaomi over de hele wereld populair geworden. Elke smartphone is uitgerust met de Xiaomi Service Framework-app, wat een aanzienlijk batterijverbruik is. Wat is de functie van dit programma? Heeft een smartphone-eigenaar het nodig?

Xiaomi Service Framework: wat is dit programma en is het nodig?
Xiaomi Service Framework: wat is dit programma en is het nodig?

Hoe hebben Xiaomi-telefoons de harten van miljoenen mensen veroverd?

Consumenten merken de kwaliteit, toegankelijkheid en een sterke batterijlading gedurende de dag op. Het meest aantrekkelijke bij het kiezen van een telefoon is de relatief lage prijs van het product. Het bedrijf behaagt ook consumenten met een verscheidenheid aan modellen, kleuren en maten apparaten. Updates worden letterlijk elke zes maanden uitgebracht. Het bedrijf staat op de zesde plaats in de wereld en op de vierde in China in de verkoop van smartphones. Fitnessarmbanden, smartphones, tablets, koptelefoons - de belangrijkste lijst van het assortiment van het bedrijf.

Xiaomi Service Framework-hulpprogramma

De applicatie is systemisch: het is in eerste instantie op alle versies van Xiaomi geïnstalleerd. Er is een app nodig om de MIUI-shell te laten werken. Het levert ook tijdig meldingen van apparaten van derden die zijn gesynchroniseerd met een smartphone.

Afbeelding
Afbeelding

De belangrijkste en meest gebruikte functie van de applicatie is de verbinding met de Mi Cloud. Het hulpprogramma onderhoudt een constante verbinding met internet op de achtergrond van de telefoon. Maar een belangrijk nadeel hiervan is dat het programma veel internetverkeer verbruikt, wat leidt tot een snellere afname van het batterijvermogen.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe kom je erachter hoeveel verkeer het Xiaomi Service Framework verbruikt?

 1. U moet de telefooninstellingen openen, ga naar het tabblad - "Alle toepassingen";
 2. Zoek de naam van de applicatie en open deze. In het menu kun je zien hoeveel RAM het programma in beslag neemt. Het verkeer dat door het hulpprogramma wordt verbruikt, wordt daar ook weergegeven. Als de eigenaar van de telefoon Mi Cloud bijna niet gebruikt, is het verkeersverbruik door de applicatie onbeduidend;
 3. Als u naar het tabblad "Beveiliging" gaat, dan - "Verkeersverbruik" en "Systeemtoepassingen", kan de eigenaar zien hoeveel energie het hulpprogramma verbruikt.
 4. Zelfs als de app niet door de eigenaar wordt gebruikt, kan het batterijverbruik erg merkbaar zijn.

Heeft u Xiaomi Service Framework nodig?

Xiaomi Service Framework is een standaard systeemsoftware die nodig is voor degenen die andere gadgets van hetzelfde merk gebruiken, omdat je met het programma alle apparaten kunt synchroniseren. Het levert bijvoorbeeld geluidswaarschuwingen van fitnessarmbanden. Best handig voor gebruikers, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat er waarschuwingen voorbij komen. Ook als het geluid van de telefoon is uitgeschakeld: er verschijnt een melding op de fitnessarmband.

Als de gebruiker de applicatie niet nodig heeft, en nog sterker het verbruik van de batterij beïnvloedt, kunt u dit hulpprogramma uitschakelen.

Hoe Xiaomi Service Framework uit te schakelen?

Het programma is vanaf het begin door de fabrikant in het systeem opgenomen, dus u moet het niet verwijderen. De actie kan er eenvoudig toe leiden dat de telefoon zelf defect raakt. Als de gebruiker geen rootrechten heeft, moet u het volgende ontkoppelingsalgoritme uitvoeren:

 1. Ga naar "Telefooninstellingen" en vervolgens - "Batterij en prestaties";
 2. Ga naar de subsectie "Power" en druk vijf keer op de knop "Turn on";
 3. Na deze procedure moet u de modus "Maximum" actief maken, het Xiaomi Service Framework-programma selecteren in de voorgestelde lijst;
 4. Selecteer de optie "Achtergrondactiviteit beperken".

Deze optie is geschikt voor eigenaren van smartphones die geen tijd hebben gehad om het systeem bij te werken naar MIUI 10. Anders staan de vereisten van het beveiligingsbeleid van het bedrijf dit niet toe.

Als deze optie niet helpt, dan kun je rootrechten aanvragen bij de fabrikant. Als de eigenaar ze al heeft, moet de TWRP-applicatie worden geïnstalleerd.

Na installatie is de volgorde van acties als volgt:

 1. U moet de "Instellingen" van de telefoon openen - "Over de telefoon". Klik dan acht keer op de regel met de MIUI-versie. Het systeem schakelt over naar de status "ontwikkelaar";
 2. Schakel de optie "USB-foutopsporing" in;
 3. Als de TWRP-toepassing al is geïnstalleerd, download dan de Root Uninstaller, die in de herstelmodus wordt geïnstalleerd.
 4. Start Root Uninstaller, selecteer Xiaomi Service Framework en schakel het uit.

Om rootrechten te krijgen, moet de gebruiker een verzoek naar het bedrijf sturen. Dit proces duurt vaak enkele maanden. En niet iedereen die erom vroeg, krijgt de rechten. In dit geval kan het Xiaomi Service Framework worden geoptimaliseerd, d.w.z. pas de werking ervan aan zodat de batterijlading langzamer afneemt.

De opties zijn:

1) Instellen van de internetverkeerslimiet.

 • Om dit te doen, moet u de instellingen van internet zelf op de telefoon openen, ga naar "Gegevensoverdracht" - "Tariefplan";
 • Tab - "Verkeerslimiet", waar u de grens van het vereiste verkeersvolume moet definiëren;
 • Wanneer deze indicator wordt bereikt, stopt de smartphone automatisch de gegevensoverdracht onmiddellijk. Tegelijkertijd stopt het Xiaomi Service Framework met werken.

2) Beperk de toegang tot de applicatie.

 1. Tabblad "Geavanceerde instellingen" - "Privacy";
 2. Vervolgens moet de gebruiker de toegang tot notificaties openen en hiervoor de gewenste applicatie selecteren;
 3. Maak de status van de aanwijzer inactief.

Toevallig zijn de eigenaren niet blij met het feit dat het Xiaomi Service Framework toegang heeft tot persoonsgegevens. Om dit te doen, kunt u in de privacy-instellingen naar het tabblad "Toepassingen met gegevenstoegang" gaan, waar u beperkingen op hun verzameling kunt instellen.

Afbeelding
Afbeelding

Als alle procedures succesvol zijn, heeft het programma minder effect op de batterijlading van de smartphone.

Populair per onderwerp