Wie Stemt De Games?

Inhoudsopgave:

Wie Stemt De Games?
Wie Stemt De Games?

Video: Wie Stemt De Games?

Video: Wie Stemt De Games?
Video: Behind the Scenes - The Last of Us [Making of] 2024, Mei
Anonim

Tientallen jaren zijn verstreken sinds de tijd dat computerspellen slechts een stel sprites waren. Virtuele personages hebben nu alle kwaliteiten van echte mensen, inclusief hun stem.

Met een microfoon in de aanslag
Met een microfoon in de aanslag

Het klinken van de karakters van computerspellen is geen gemakkelijke taak. Het is noodzakelijk om een eigenaardige manier te hebben om het materiaal te presenteren. Weet hoe je pauzes plaatst, waar je emoties intensiveert, accenten legt. Dit alles kan worden geleerd, maar sommigen voelen intuïtief aan.

Meestal nemen de acteurs echter de nasynchronisatie van de games op zich, omdat ze een goed opgeleide stem hebben, weten ze precies hoe ze moeten spelen. En ze kunnen in de intonaties van de stem een speciaal beeld van hun karakter, zijn manier van presenteren en communiceren met andere deelnemers aan wat er gebeurt, overbrengen. Er zijn veel van zulke mensen. Slechts een paar van de meest bekende mensen kunnen worden aangehaald.

Mark Hamill

Het is moeilijk om een sciencefictionfan te vinden die deze acteur niet kent die zijn spel aan een Star Wars-personage heeft geschonken. Het was Luke Skywalker die, kort na zijn briljante optreden in de arena van oorlog met Darth Vader, begon met het nasynchroniseren van computerspellen. Mark Hammill had namelijk een hand (of stem) bij het maken van meer dan twee dozijn spellen. Een van de meest bekende zijn: "Full Throtle", "Batman: Arkham Asylum" en anderen. Grappig genoeg had Mark de pech om zijn computerprototype in te spreken in de virtuele Star Wars-serie.

Gary Oldman

Een andere briljante acteur is Gary Oldman. Het lijkt erop dat zijn filmcarrière meer dan Gary's leven in beslag neemt. De meester van reïncarnatie heeft echter genoeg tijd om computerspellen te spelen. Onder hen is de Dawn of the Dragon-franchise die voortkwam uit de onschadelijke Spyro. Hier gaf hij zijn stem aan de draak. Vermeldenswaard is dat de beruchte Elijah Wood de stem aan Spyro zelf gaf.

Jack zwart

Deze grappige dikke man behaagt kijkers van tv-schermen in een of andere komedie. Volgens Jack zelf houdt hij echter niet alleen van cinema, maar ook van videogames. En op een dag werd hij de stem van het personage van een rockmuzikant die zich in een parallelle wereld bevond en reisde tussen vreemde wezens en vijanden.

Vin Diesel

Brutal Diesel houdt zo veel van computerspelletjes dat hij in 2002 zijn eigen bedrijf "Tigon Studios" oprichtte. Het is opmerkelijk dat de focus van de studio ligt op het uitbrengen van games, waarbij Vin Diesel zelf de hoofdpersoon is! Geen wonder dat deze acteur ook de stem aan het personage gaf. Het bedrijf heeft de bewerking van filmversies van Riddick's avonturen voor zijn rekening genomen, evenals projecten die geen verband houden met de wereld van de filmindustrie.

Momenteel groeit de belangstelling voor computerspellen in een ongekend tempo. We kunnen hopen op de opkomst van interessante projecten, ingesproken door je favoriete acteurs van wereldklasse.

Aanbevolen: