Hoe Mooie Kaders Te Tekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Mooie Kaders Te Tekenen
Hoe Mooie Kaders Te Tekenen

Video: Hoe Mooie Kaders Te Tekenen

Video: Hoe Mooie Kaders Te Tekenen
Video: 25 GEKKE KUNSTIDEEËN DIE ZO BEVREDIGEND ZIJN 2024, Mei
Anonim

De decoratieve lijst is een belangrijk detail van het beeldontwerp. Je kunt natuurlijk altijd een kant-en-klaar sjabloon downloaden en er een foto in invoegen. Het is echter niet zo moeilijk om uw eigen kader te maken met behulp van Photoshop-tools.

Hoe mooie kaders te tekenen
Hoe mooie kaders te tekenen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding waarvoor u een kader wilt maken in Photoshop door het dialoogvenster te openen met de sneltoets Ctrl + O of door de opdracht Openen in het menu Bestand te gebruiken.

Stap 2

Maak een nieuwe laag voor het frame. Dit kan worden gedaan met behulp van de sneltoetsen Ctrl + Shift + N of de optie Laag uit de groep Nieuw van het menu Laag. Standaard is de nieuw gemaakte laag actief.

Stap 3

Selecteer het gereedschap waarmee u het kader gaat tekenen. Klik hiervoor op het penseel in het gereedschapspalet. Open het palet met de instellingen voor dit gereedschap met de optie Penselen in het menu Venster. Klik in het geopende venster op het tabblad Vorm penseeluiteinde en selecteer een penseel in de vorm van een blad, een asterisk of een andere vorm die bij uw afbeelding past.

Stap 4

Pas de dynamiek van het penseel aan. Om dit te doen, klikt u op het tabblad Scattering en stelt u de Scatter-parameter in op een waarde van ongeveer honderd procent. Als er een vinkje in het selectievakje Beide assen staat, schakelt u dit uit. In het venster onder aan het palet kunt u zien hoe het spoor van het aangepaste penseel verandert. U wilt een niet erg breed scala aan individuele afdrukken krijgen.

Stap 5

Het zou leuk zijn als de penseelafdrukken waaruit het frame bestaat, iets anders van kleur zouden zijn. Klik hiervoor op het tabblad Kleurdynamiek en stel de waarde van de Hue Jitter-parameter in op vijftien procent.

Stap 6

Kies een voorgrondkleur voor de framedetails. Om dit te doen, klikt u op de bovenkant van de gekleurde rechthoeken in het gereedschapspalet en selecteert u de juiste kleur in het palet dat wordt geopend.

Stap 7

Houd de linkermuisknop ingedrukt en teken een kader rond de randen van de foto. Met dit frame verdoezel je onnodige details in het beeld.

Stap 8

Pas stijlelementen toe op de randlaag. Roep hiervoor het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de laag te klikken en daarin het item Overvloeiopties te selecteren. Vink in het geopende venster de vakjes voor Slagschaduw, Binnengloed en Buitengloed aan. Klik indien nodig op de tabbladen Inner Glow en Outer Glow en pas de kleur van de gloed erin aan.

Stap 9

Voeg de lagen samen met de opdracht Afbeelding afvlakken in het menu Laag en sla de voltooide afbeelding op met de opdracht Opslaan als of Opslaan voor web uit het menu Bestand.

Aanbevolen: