Hoe Een Virusscreensaver Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virusscreensaver Te Verwijderen
Hoe Een Virusscreensaver Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virusscreensaver Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virusscreensaver Te Verwijderen
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, April
Anonim

Werken op internet brengt het risico met zich mee dat u uw pc met virussen infecteert. Een van deze virussen maakt een screensaver op het bureaublad. Om het te verwijderen, moet je een betaalde sms sturen. Het heet winlock.

Hoe een virusscreensaver te verwijderen
Hoe een virusscreensaver te verwijderen

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig, om te gaan met dit virus “Trojan. Winlock is mogelijk zonder de hulp van professionele programmeurs. Probeer allereerst deze malware te verwijderen met behulp van de LiveCD. Dit hulpprogramma kan gratis worden gedownload van de website van het Dr. Web-antivirusprogramma door de link te volgen (https://download.geo.drweb.com/pub/drweb/livecd/drweb-livecd-600.iso). Installeer op een niet-geïnfecteerde computer de LiveCD op een lege schijf. Plaats vervolgens de cd in het station van de geïnfecteerde pc en start deze. Wanneer het BIOS is geladen, wordt het programma automatisch gestart

Stap 2

Er is een andere manier om met het virus om te gaan. Antivirussoftwaresites hebben een database gemaakt met nummers waarnaar u een sms-bericht op het opstartscherm wilt verzenden.

Stap 3

Ga naar de website van een van de antivirusprogramma's: Dr. Web (https://www.drweb.com/unlocker/index/?lng=ru), Kaspersky (https://support.kaspersky.com/viruses/deblocker) of Eset Nod32 (https://www.esetnod32.ru/.support/winlock/). Geef het telefoonnummer op waarnaar u een sms-bericht of berichttekst wilt verzenden. Klik op "Volgende" en u krijgt een code om uw Windows te ontgrendelen en de screensaver te verwijderen. Als geen van de codes is gevonden, neem dan contact op met het forum voor technische ondersteuning

Stap 4

De volgende manier om het splashscreen-virus te verwijderen is Systeemherstel. Start de geïnfecteerde pc op in de veilige modus. Roep de "Taakbeheer" (Ctrl + Alt + Delete) op door op sneltoetsen te drukken. Open in het dialoogvenster dat verschijnt de opdrachtregel via het tabblad Bestand. Voer nu de code in:% systemroot% system32

estore

strui.exe en druk op Enter. Het standaard terugdraaiprogramma voor het systeem wordt gestart. Geef een tijdstip op en klik op "Volgende". Dit kan sommige bestanden beschadigen.

Stap 5

Download na een systeemherstel een eventuele antivirustest en scan uw computer grondig.

Stap 6

Als het splash-virus u toestaat het register binnen te gaan, probeer dan in de HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersion. Window-tak om de verschenen parameter te verwijderen en de pc opnieuw op te starten.

Stap 7

Nadat het virus is verwijderd, koopt u een compleet, gelicentieerd antivirusprogramma. Dit helpt herinfectie te voorkomen.

Aanbevolen: