Hoe Een Plotter Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plotter Te Kiezen?
Hoe Een Plotter Te Kiezen?

Video: Hoe Een Plotter Te Kiezen?

Video: Hoe Een Plotter Te Kiezen?
Video: Небольшой обзор на плоттер Silhouette Portrait 3. 2024, Mei
Anonim

Een plotter is een printapparaat voor grootformaat printen. Het kan afbeeldingen van A2-formaat en hoger afdrukken. Plotters zijn vrij dure apparatuur, verbruiksartikelen waarvoor ook niet goedkoop zijn, dus ze worden alleen voor professionele doeleinden gebruikt. Ze zijn te zien in geografische informatiebedrijven, architectuur- en reclameateliers. De technische kenmerken van plotters zijn verschillend, dus bij het kiezen moet u rekening houden met de vereisten voor afdrukmaterialen.

Hoe een plotter te kiezen?
Hoe een plotter te kiezen?

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het gewenste formaat. Hoe groter de wagen van de plotter, hoe groter het formaat van de afbeelding erop kan worden afgedrukt. Maar de prijs is hier in directe verhouding - hij zal ook hoger zijn.

Stap 2

Het doel van plotters is ook anders: voor het afdrukken van rasterafbeeldingen en foto's in kleur, en voor technische en geo-informatiedoeleinden bij het afdrukken van vectorafbeeldingen. De prijs van plotters van het tweede type is lager.

Stap 3

Plotters gebruiken twee printtechnologieën - piëzo en thermische inkjet. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen. In principe gebruiken alle fabrikanten de thermische inkjet-afdrukmethode, alleen Epson-plotters implementeren de piëzo-elektrische methode. Met de temperatuurstraalmethode kunt u de afdruksnelheid verhogen, maar de vorming van satellietdruppels, die de belangrijkste oorzaak zijn van de vorming van "inktmist", maakt het niet mogelijk om een hoge resolutie te bereiken en verslechtert de kwaliteit van de kleurreproductie. De piëzo-elektrische methode vertraagt de afdruksnelheid, maar stelt u in staat een hoge beeldkwaliteit te bereiken - tot 5760 dpi.

Stap 4

Let op de verbruiksartikelen die de fabrikant aanbiedt, want uiteindelijk hangt de kwaliteit er grotendeels van af. Bijna alle fabrikanten gebruiken tegenwoordig pigment in plaats van wateroplosbare verven, wat het mogelijk maakt om de inktbestendigheid tegen zonlicht te vergroten en parameters zoals kleurbereik en glansuniformiteit te behouden. Kies de invoermethode voor rolpapier. Rolpapier is 60-70% goedkoper dan vellen. Bovendien hebben plotters de mogelijkheid om de afbeelding automatisch bij te snijden. Daarom is het geen probleem om de rol af te snijden bij het printen op de vellen van de gewenste lengte.

Stap 5

De afdruksnelheid voor alle plotters is afhankelijk van de afdrukkwaliteit, die op zijn beurt weer afhangt van het aantal passages van de printkop. Hoe hoger de afbeeldingskwaliteit die u nodig heeft, hoe lager de afdruksnelheid.

Aanbevolen: