Gescande Tekst Wijzigen

Inhoudsopgave:

Gescande Tekst Wijzigen
Gescande Tekst Wijzigen

Video: Gescande Tekst Wijzigen

Video: Gescande Tekst Wijzigen
Video: Instructievideo: rekeningnummer wijzigen 2024, Mei
Anonim

De tekst wordt gescand om deze van "analoog" formaat naar digitaal te converteren. In het proces van deze conversie naar tekst sluipen er vaak fouten in. Daarom moet de tekst soms worden aangepast. Dit kan op verschillende manieren.

Gescande tekst wijzigen
Gescande tekst wijzigen

instructies:

Stap 1

De gescande tekst is een.tiff-,.jpg- of.gif-afbeelding, die in wezen geen standaard tekstdocument is. Om een afbeelding met tekst om te zetten naar echte tekst, worden verschillende programma's met de functie van zogenaamde tekstherkenning gebruikt. Een van deze programma's is een bekend product van ABBYY, Fine Reader genaamd. Om tekst te herkennen met dit programma, hoeft u alleen maar een bestand met een afbeelding te openen, de teksttaal in te stellen en op de knop "Herkennen" te klikken. na een tijdje zal het programma een tekstdocument genereren dat kan worden gewijzigd. Fine Reader kan documenten in 186 talen herkennen en heeft een breed scala aan functies voor het werken met originelen van tekstdocumenten van verschillende kwaliteit.

Stap 2

Als u niet wilt betalen voor Fine Reader (waarvan de volledige versie vanaf 1400 roebel kost), kunt u voor tekstherkenning online tools gebruiken. Er zijn veel tekstherkenningsdiensten op internet. De krachtigste hiervan is Fine Reader Online (https://finereader.abbyyonline.com/ru/Account/Welcome), waarmee u tot 5 bestanden gratis kunt herkennen, evenals volledig niet-commerciële oplossingen zoals gratis OCR (https://www.free-ocr.com/) en https://www.newocr.com/. Om met deze services te werken, uploadt u eenvoudig bestanden met gescande tekst, selecteert u de taal en het formaat van het tekstbestand en krijgt u kant-en-klare tekst

Stap 3

Om de tekst te wijzigen, opent u het resulterende bestand met behulp van een teksteditor (overeenkomend met het formaat van het ontvangen document) en bewerkt u het zoals gewoonlijk. Sla het bestand vervolgens op uw computer op.

Aanbevolen: