Gescande Tekst Repareren

Inhoudsopgave:

Gescande Tekst Repareren
Gescande Tekst Repareren

Video: Gescande Tekst Repareren

Video: Gescande Tekst Repareren
Video: GL650 repareren, en onderzoeken wat er kapot is. 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat u de tekst die alleen in de papieren versie staat, moet aanpassen. Voor herkenning en bewerking zijn er momenteel veel programma's die niet alleen verschillen in de kwaliteit van de resultaten, maar ook in geavanceerde functionaliteit. Fine Reader is een van de beste toepassingen die er zijn om deze doelen te bereiken.

Gescande tekst repareren
Gescande tekst repareren

Noodzakelijk

  • - tekstverwerker;
  • - Fine Reader-programma.

instructies:

Stap 1

Download en installeer een gescand tekstherkenningsprogramma zoals Fine Reader. Bekijk de functionaliteit van het programma - veel moderne versies ondersteunen de integratie van gescande tekst rechtstreeks in Word. Als een dergelijke functie beschikbaar is in uw exemplaar van het programma, voert u de bewerking uit door de volgende punten over te slaan.

Stap 2

Als u oudere versies van het programma heeft, scan dan het document dat u wilt bewerken met de standaardsoftware van uw kopieerapparatuur, die u gewoonlijk gebruikt, en sla het op in.jpg-formaat op uw computer.

Stap 3

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op de opgeslagen afbeelding, selecteer "Openen met …" en selecteer in de lijst met programma's die verschijnt de Fine Reader die u onlangs hebt geïnstalleerd. Vink indien nodig het vakje aan naast Gebruik voor alle gegevens voor bestanden van dit type. U kunt ook eenvoudig een afbeelding scannen met een reeds geopend programma door het item "Scannen en lezen" te selecteren, terwijl de afbeelding van het apparaat rechtstreeks in de werkruimte wordt geïmporteerd. Om dit te doen, specificeert u in de instellingen eerst de parameters van de scanner in de programmamodus Fine Reader.

Stap 4

Selecteer in het geopende programmavenster het item "Tekst herkennen". Wacht terwijl het programma het document leest. Als de resultaten van de operatie niet aan uw eisen voldoen, wijzigt u de scan- en herkenningsinstellingen en herhaalt u de procedure opnieuw.

Stap 5

Sla het resulterende document op in elk formaat dat wordt ondersteund door Microsoft Office Word. Sluit Fine Reader, navigeer naar de map waarin u uw document hebt opgeslagen.

Stap 6

Open het bestand met MS Office Word of een andere teksteditor waarin u zich prettig voelt. Breng de nodige wijzigingen aan in het bestand, sla de resultaten op.

Aanbevolen: